Sabah

BIZ ŞIMDI NASIL YAŞAYACAĞI­Z

Ukrayna’da öldürülen Zeynep Hüsünbeyi ile Buket Yıldız’ın tırnakları­nda katile ait bulgulara rastlandı. Baba Hikmet Levent Yıldız “Bizi günde üç kez arardı. Şimdi biz nasıl nefes alıp, yaşayacağı­z” dedi

-

UKRAYNA’DA Hüsnü

Can Ç. tarafından öldürülen üniversite öğrenciler­i Zeynep Hüsünbeyi ile Buket Yıldız’ın aileleri cenazeleri­ni almak için Harkov kentine gitti.

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaşayan Buket Yıldız’ın annesi Canan ve babası Hikmet Levent Yıldız, teyzesi Şevval Tekin ile İzmir’de oturan Zeynep Hüsünbeyi’nin babası Yurdal Hüsünbeyi önceki gün Ukrayna’ya gitti. Ailelerin, resmi işlemlerin ardından cenazeleri yarın Türkiye’ye getirmesi planlanıyo­r.

Aileleri, Ukrayna’da Türkiye Cumhuriyet­i Harkov Fahri Konsolosu Vladimir Belıy, işadamı Zeki Aşkar ve Türkiye Cumhuriyet­i Kiev Büyükelçil­iği görevlisi karşıladı. Aileler polis yetkililer­inden cinayetle ilgili bilgi aldı. Her iki öğrenciye yapılan ön otopside kızların tırnakları­nda katille ilgili bazı bulgulara rastlandı. Evde yapılan aramada her iki kıza ait laptoplar, cep telefonlar­ı ve bazı özel eşyalarını­n olmadığı görüldü. Katil zanlısının, laptop ve cep telefonlar­ını iki kızı öldürdükte­n sonra satarak uçak bileti aldığı tespit edildi.

SABAH’a konuşan Hikmet Levent Yıldız, “Kızımın hayalleri vardı. Okuyup, Türkiye’de çalışmak istiyordu. Böylesine alçakça öldürülmes­ini kabullenme­k bizim için zor. Saplantılı derecesind­e kızımı taciz ediyormuş. Görüşmek istemediği­ni söylemesin­e rağmen peşini bırakmamış. Bizi günde üç kez arardı. Annesiyle sık sık konuşup, her anını anlatırdı. Şimdi biz nasıl nefes alıp, yaşayacağı­z” diye konuştu.

 ??  ?? Buket Yıldız Hikmet Levent Yıldız Kocaeli’nde yapı lan aramalarda kemik bulundu.
Buket Yıldız Hikmet Levent Yıldız Kocaeli’nde yapı lan aramalarda kemik bulundu.
 ??  ?? Zeynep Hüsünbeyi
Zeynep Hüsünbeyi
 ??  ??
 ??  ?? Hüsnü Can Ç.
Hüsnü Can Ç.
 ??  ?? Erhan ÖZTÜRK
Erhan ÖZTÜRK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye