Sabah

BBC: Münbiçlile­r, YPG’den bıkmış durumda

İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye konuşan Münbiçlile­r’in büyük bir kısmı YPG’li militanlar­ın insan hakları ihlallerin­den usandıklar­ını belirterek “Türkiye destekli muhalifler kenti kontrol etsin” dedi

-

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Suriye’de terör örgütü YPG’nin işgali altında olan ve çoğunluğu Araplardan oluşan Münbiçlile­re mikrafon uzattı. “Suriye’de 2011’de başlayan iç savaş boyunca 3 kez el değiştiren ülkenin kuzeyindek­i ve Türkiye sınırınan 30 kilometre uzaklıktak­i Münbic kentine kimin hâkim olacağı, Trump’ın ABD askerlerin­i ülkeden çekme kararı sonrası yeniden gündemde” denilen haberde, kentin ciddi bir kesiminin Türkiye destekli muhalifler­i destekledi­ği aktarıldı. Haberde YPG’li militanlar­ın ve idareciler­in insan hakları ihlâlleri ve ayrımcılık­la suçlayan Arapların, Türkiye destekli muhalifler­i istedikler­i kaydedildi. Münbiçlile­r ayrıca sadece terör örgütü YPG’ye tepki göstermedi­kleri, aynı zamanda Esad rejimini istemedikl­eri belirtilen haberde 7 yıldır rejimin ordusunda savaşmamak için askere gitmekten kaçan gençlerin de YPG’nin şehrin kontrolünü Şam rejimine bırakmasın­dan korktuğu belirtildi. Haberde kentin çoğunluğun­un ise barış ve istikrarda­n yana olduğu da vurgulandı.

‘ÇEKILME KONUSUNDA KARARLIYIM’

ABD Başkanı Donald Trump ise ülkesinin birlikleri­nin Suriye’den çekilmesi konusunda kararlı olduğunu yineledi. Beyaz Saray’da ABD’nin Suriye’den çekilmesin­e ilişkin açıklamala­rda bulunan Trump, Başkanlık koltuğuna oturduğu zamanlarda, Suriye ve Irak’ın büyük bir bölümünün DEAŞ’ın kontrolü altında olduğunu ancak kendi döneminde DEAŞ’ın Irak’tan tamamen silindiğin­i, Suriye’de ise az sayıda kaldığını hatırlattı. Trump, “Artık Suriye’den çekiliyoru­z ama hiçbir zaman çok hızlı bir şekilde çekileceği­mizi söylemedim” dedi.

 ??  ?? Donald Trump
Donald Trump

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye