Sabah

GÜVEN KAZANDIK

-

yeni transferi Nicolas Isimat-Mirin, Antalya kampında dün basının karşısına çıktı. Türkiye’ye, özellikle de Beşiktaş’a geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Fransız stoper, “Beşiktaş’ın yaptığım en doğru tercih olduğuna inanıyorum. PSV’de çok kupa kazandık, kutlamalar­da da çok eğlendik. Umarım burada da çok büyük zaferler elde edeceğim” dedi. Takımın, taraftarın beklentile­rine cevap vermek için elinden geleni yapacağını kaydeden Mirin, “Çok agresif bir oyun yapım var. Hakemler Hollanda’da temasa dayalı oyuna tolerans göstermiyo­rdu. Burada daha çok tolerans gösterileb­iliyor. Oyun stilimden ödün vermeden adapte olmaya çalışacağı­m” diye konuştu. ürkiye’nin uluslarara­sı alandaki en başarılı hakemi Cüneyt Çakır, ikinci yarı öncesi önemli açıklamala­rda bulundu. Takımlar gibi hakemlerin de devre arasını kamp yaparak geçirdikle­rini söyleyen FIFA kokartlı Türk hakem Çakır, sezonun kalan bölümüne en iyi şekilde hazırlanma­k için eğitimler aldıkların­ı söyledi. Hakemlerin Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) ile öz güven kazandığın­ı dile getiren 42 yaşındaki Çakır, karşılaşma­ları büyük küçük olarak nitelendir­mediklerin­i, adaleti sağlamak için sahada yer

Hatalarıyl­a sevaplarıy­la ilk yarının sona erdiğini dile getiren Cüneyt Çakır, “Baktığınız zaman futbolda söz sahibi ülkeler VAR sistemine geçti. Biz de bu sisteme geçen ülkelerden biriyiz. 70 tane karar değiştiril­miş. Türkiye Futbol Federasyon­u’nun (TFF) yapmış olduğu bir istatistik var. 70 tane hatalı karar verilmiş ve bunlar VAR üzerinden değiştiril­miş. Bunun yanında hatalar olmadı mı, oldu. Zaten bu seminerde bu hataları en aza indirmek için çalışıyoru­z. Inşallah ikinci yarıda çok daha iyi olacak” diye konuştu.

VAR’ın izlenmesin­de geçen sürenin çok fazla olacağı ve müsabakayı etkileyece­ği yönünde oluşan endişeler ile ilgili bilgiler veren Çakır, “İstatistik­lere baktığımız zaman aldıkların­ı kaydetti.

Öncelikle teknik eğitimler aldıkların­ı ifade eden Cüneyt Çakır, “Idmanlarda fiziksel olarak hazırlandı­k, VAR ile ilgili eğitimleri­mizi aldık. Ikinci yarıya daha iyi hazır olmak için elimizden geleninin en iyisini yapıyoruz burada” dedi. 30 saniye gibi bir topun oyunda kalma süresi artmış sezonun ilk yarısında. Belki çok az bir süre ama bu bizim ülkemizin yapısına uygun bir süre. Ben sonraki sezonlarda bu sürenin daha fazla artacağını düşünüyoru­m” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye