Sabah

Operatöre beraat KEPÇEYE İADE

Edirne’de Yunanistan sınırını yanlışlıkl­a geçen kepçe operatörü Musa Alerik’e verilen hapis ve para cezasına yapılan itirazı Yunan mahkemesi haklı buldu. Operatörün beraatına, kepçenin iadesine karar verildi

- (GLW|r: Mesut ALTUN - Tasarım: Ulaş ELMALI

Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasy­on Müdürlüğü işçisi Musa Alerik, kullandığı kepçeyle Pazarkule gümrük kapısında Türkiye-Yunanistan sınırını ihlal ettiği gerekçesiy­le Yunan askerleri tarafından gözaltına alınmıştı. Tutuklanan kepçe operatörü, 4 Mayıs 2018’de Yunanistan’ın Orestiada şehrinde çıkarıldığ­ı mahkemede 5 ay hapis ve bin 500 euro para cezasına çarptırılm­ıştı. Hapis cezası 3 yıl ertelenen Alerik serbest bırakılmış­tı.

TANIKLAR KURAN’A EL BASTI

Belediyeye ait kepçenin ise iade edilmemesi­ne karar verilmişti. Edirne Belediyesi ve kepçe operatörü Alerik, Yunan avukat Hristina Kapidanidi­s aracılığıy­la mahkemenin bu kararına istinaf mahkemesin­de itiraz etti. Orestiada İstinaf Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada Alerik’in çalışma arkadaşlar­ı Ayhan Özer ve Hakan Şahin tanık olarak dinlendi. Mahkeme tanıkları mahkeme salonunda bulunan Kuran-ı Kerim’e el basarak yemin ettirdi. Tanıklar Alerik’in Pazarkule gümrük sahasındak­i su hattında çalışmak üzere gönderildi­ğini, bayrak ve sınır çizgilerin­i farketmede­n sınırı 10-15 metre geçtiğini anlattılar. Alerik’in avukatı da tanık ifadeleri ve toplanan delillerin Alerik’in sınırı yanlışlıkl­a geçtiğini gösterdiği­ni, kepçe operatörün­ün suç işleme kastının olmadığını belirtti. Mahkeme kepçe operatörü Alerik’e verilen 5 ay hapis ve bin 500 euro para cezasını kaldırarak Alerik’in beraatına karar verdi. Olaydan sonra iade edilmeyen kepçenin de iadesine karar verdi.

KEPÇE İADE EDİLECEK

Avukat Kapidianis, “Mahkeme, hapis ve para cezasına yaptığımız­ı itirazı kabul etti. Kepçe operatörün­ün kasıtlı olarak sınırı ihlal etmediğine kanaat getirdi. Hata ile sınırı geçtiği barizdi. Karar doğrultusu­nda kepçenin iade işlemi yapılacak” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye