Sabah

TÜRKIYE’YE KARŞI ŞER ITTIFAKI ISRAIL BAE-MISIR SUUDIARABI­STAN

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikler­i’nin İsrail ile kurdukları şer ittifaklar­ı gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Türkiye’nin bölgedeki etkisini azaltmak için yapılan kirli planlar deşifre oldu

-

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikler­i (BAE) ve İsrail istihbarat yöneticile­rinin, Türkiye’nin bölgedeki etkisini kırmak amacıyla terör örgütü PKK/ YPG’yi destekleme­k ve Beşar Esad rejimiyle yakınlaşma­k gibi bir dizi adım planladığı öne sürüldü. İngiltere merkezli Middle East Eye haber sitesinin başyazarı David Hearst, Mısır, Suudi Arabistan ve BAE istihbarat­ından üst düzey isimlerin geçen ay bir Körfez ülkesinin başkentind­e İsrail istihbarat servisi Mossad’ın Başkanı Yossi Cohen ile bir araya geldiğini yazdı.

Körfez kaynakları­na dayandırıl­an haberde, Mossad şefi Cohen’in “İran’ın gücü kırılgan, asıl tehdit Türkiye’den geliyor” sözlerini kullandığı ileri sürüldü.

İŞTE O PLAN:

n Suudi Arabistan’ın gazeteci Kaşıkçı cinayetini­n ardından ABD ile ilişkileri­ni düzeltmek için Amerikan askerlerin­in Afganistan’dan çekilmesin­de yardımcı olma girişimi toplantıda planlanan ilk adım.

n İkinci adımın, “Irak’taki Sünnilerin Türkiye ekseninden çıkması yönünde ikna çabalarını­n” olduğu aktarıldı.

n Diğer adım Esad ile Arap ülkelerini­n yeniden diplomatik ilişkiler tesis etmeleri oldu.

n Hearst, Türkiye’nin ulusal güvenliği açısından tehdit oluşturan terör örgütü YPG/PKK’yı destekleme­nin Ankara’nın etkisini kırmak için dördüncü adım olduğunu öne sürdü.

n İstihbarat amirlerini­n Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’yle yakınlaşar­ak, Erbil’in Ankara ile ilişkileri­ni geliştirme­sine engel olmayı planladığı iddia edildi.

 ??  ??
 ??  ?? YRVVL CRKHQ
YRVVL CRKHQ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye