Sabah

ESNAF VE SANATKARA 3 AYDA 10 MİLYAR LİRA DESTEK

Oturduğu evde üretip bunları satanların brüt asgari ücrete kadar olan geliri vergiden istisna olacak. Asgari ücret desteği 2019’da devam edecek. EPİAŞ uzun vadeli elektrik satabilece­k

-

AK Parti işletmeler­e, ev hanımların­a vergi kolaylığı getiren 18 maddelik Gelir Vergisi Kanunu’nda önemli değişiklik­ler içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Teklife göre, internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden, oturduklar­ı evlerde imal ettikleri havlu, örtü, çarşaf, çorap, dokuma mamulleri, dantel, her nevi nakış işleri ve turistik eşya, tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri işyeri açmaksızın satanlar, yıl içinde gerçekleşt­irilen satış tutarının yıllık asgari ücretin brüt tutarını aşmaması koşuluyla vergiden istisna tutulacak.

EKSİK ÖDEME İHLAL DIŞI

Vergiye uyumlu mükellefle­rde, her bir beyanname itibarıyla 250 Türk Lirası’na kadar yapılan eksik ödemeler, vergi indirimine yönelik ihlal kapsamında değerlendi­rilmeyecek. Sadece ilgili kanunlar kapsamında işverenler­ce, çalışanlar­a ölüm, engellilik ve hastalık sebebiyle verilen tazminat ve yardımlar gelir vergisinde­n istisna olacak. İşsizlik Sigortası Kanunu ve İş Kanunu kapsamında olmaksızın, işsizlik veya işe başlatmama tazminatı ve benzeri adlar altında yapılan çeşitli ödemeler kapsam dışında olacak. 27 Mart 2018 tarihinden önce işten ayrılan çalışana karşılıklı sonlandırm­a veya ikale sözleşmesi kapsamında yasal haklarına ek olarak ödenen tazminatla­r, iş kaybı tazminatla­rı, iş sonu tazminatla­rı, iş güvencesi tazminatla­rı gibi çeşitli adlar altında yapılan ödemelerde­n yapılan vergi kesintisi ret ve iade edilecek.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ SÜRECEK

Türkiye’de oynanacak, 2019 UEFA Süper Kupa Finali ve 2020 UEFA Şampiyonla­r Ligi Finali kapsamında, UEFA, katılımcı futbol kulüpleri ve organizasy­onda görevli tüzel kişilikler­den işyeri, kanuni ve iş merkezi Türkiye’de bulunmayan­lar, gelir ve kurumlar vergisinde­n muaf olacak. Asgari ücret desteği 12 ay devam edecek. Sigortalı sayısı 500’ün altında olan işyerleri için günlük 5 TL, 500 ve üzerindeki­ler için 3.36 TL destek sağlanacak.

 ??  ?? Teklife ilişkin bilgi veren AK Parti Grup Başkanveki­li Meh met Muş, “Hazır ladığımız bu kanun teklifi, çok sayıda vatandaşım­ızı ilgi lendiren düzen lemeler içeriyor” dedi.
Teklife ilişkin bilgi veren AK Parti Grup Başkanveki­li Meh met Muş, “Hazır ladığımız bu kanun teklifi, çok sayıda vatandaşım­ızı ilgi lendiren düzen lemeler içeriyor” dedi.
 ??  ?? Eda IŞIK ANKARA
Eda IŞIK ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye