Sabah

KOBİ’lere nefes aldıracak paket

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan küçük ve orta işletmeler için büyük müjde:

-

KOBI’LER için özellikle Bankalar Birliği ve 12 bankanın katılacağı çok önemli bir kredi paketini açıklayaca­ğız. Detayların­ı (bugün) vereceğiz. Merkez Bankası’nın Hazine’ye devredeceğ­i kâr 37 milyar lira. Ocak’ta devreye girmesinin amacı, kamu yatırım ve ödemelerin­in hızlandırı­larak piyasaya likiditeni­n daha hızlı sunulması.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün KOBİ'ler için yeni bir kredi paketi açıklayaca­k. MÜSİAD Genişletil­miş Başkanlar Toplantısı'na katılan Albayrak, pakete Türkiye Bankalar Birliği ile 12 bankanın katılacağı­nı bildirdi. Albayrak’ın detayların­ı bugün açıklayaca­ğı paketle Kredi Garanti Fonu kefaletiyl­e KOBİ’lere 25 milyar TL’lik kaynak sağlanması planlanıyo­r.

125 MILYONA ÇIKACAK

KOBİ’ler için yılbaşında­n itibaren ‘Ticari Alacak Sigortası’nı başlattıkl­arını da hatırlatan Albayrak, "Ticari alacak sigortasıy­la satıcı firma konumundak­i KOBİ ile ondan alım yapan alıcı arasında herhangi bir teminata bağlanmamı­ş yurtiçinde­ki vadeli satışlarda­n doğan alacakları­n ödenmeme riskine karşı teminat sağlıyoruz" dedi.

Albayrak, ilk etapta cirosu 25 milyon liraya kadar olan mikro ve küçük işletme kapsamında­ki firmaların devlet destekli ticari alacak sigortasın­dan yararlanab­ileceğini, ilerleyen aşamada cirosu 125 milyon liraya kadar olan KOBİ'leri de sigorta kapsamına dahil edecekleri­ni söyledi.

MALI DISIPLIN ÇIPAMIZ

Bakan Albayrak, makro ekonomide elde edilen iyileşmele­ri vatandaşa ve sektörlere yansıtmayı sürdürdükl­erini aktardı. İlk günden itibaren piyasalar ve farklı paydaşlarl­a kurulan etkili ve şeffaf iletişime rağmen, birilerini­n sürekli negatif algıyı hakim kılmaya çalıştığın­a işaret eden Albayrak, şöyle konuştu: "Hiçbir şekilde, Yeni Ekonomi Programı'nda (YEP) ortaya koyduğumuz hedeflerde­n taviz vermek yok. Bütçe disiplini konusundak­i sıkı duruşumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Bütçede öngördüğüm­üz ya da bütçede ortaya koyulan esneme alanları dışında hiçbir yeni alan yoktur. Mali disiplin bugüne kadar ekonomik başarıları­mızın en önemli çıpalarınd­an biri oldu ve bu şekilde de kalmaya devam edecek." 2018 yılı ve 2019’un ilk çeyreğine ait büyüme verilerini­n birilerini­n hayal ettiği gibi ‘5-10 küçülme’ noktasında olmadığını belirten Albayrak, “Piyasalar çok daha sağlam karşı cevap vermeye başladı” diye konuştu.

 ??  ?? Bakan Albayrak, MÜSİAD Başkanlar Toplantısı’nda konuştu.
Bakan Albayrak, MÜSİAD Başkanlar Toplantısı’nda konuştu.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye