Sabah

KILIÇDAROĞ­LU İFTİRALARI İÇİN KAYNAK BULDU!

CH3 lideri Kılıçdaroğ­lu’nun iftira ve hakaretler­inden dolayı aldığı tazminatla­rın ödenmesi için fon oluşturuld­u. Fon için her vekilden 5 bin lira alınacak

-

CHP Meclis grubu dün basına kapalı toplandı. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun Başkan Erdoğan ve ailesine yönelik iftiraları ve hakaretler­i için ödediği 1 milyon lirayı aşan tazminatla­r değerlendi­rildi.

MAAŞTAN ZORUNLU KESİNTİ

Toplantıda, Kılıçdaroğ­lu’nun halen devam eden tazminat davaları da dikkate alınarak fon oluşturulm­ası kararlaştı­rıldı. Oy birliğiyle alınan karara göre üç ayda bir maaş olan milletveki­lleri, maaşlarınd­an 5 bin lirayı tazminat için kurulan fona yatıracak. TBMM’de CHP’nin 142 milletveki­li bulunurken kurulan fonda üç ayda bir 710 bin lira birikecek. Kılıçdaroğ­lu ise tazminat ödemelerin­i bu fondan gerçekleşt­irecek. Partililer­den de bu yönde talep geldiği belirtilir­ken önümüzdeki süreçte fona partililer­in de para yatırması gündeme gelebilece­k.

“HABERİ YOK” İDDİASI

CHP’nin kapalı grup toplantısı­nda alınan tazminat fonu kararıyla ilgili Meclis’te açıklama yapan CHP Grup Başkanveki­li Engin Özkoç, CHP tarihinde belki de ilk kez, kapalı bir grup toplantısı­nın CHP Genel Başkanı’nın bilgisi dışında yapıldığın­a işaret ederek alınan karardan halen Kılıçdaroğ­lu’nun haberi olmadığını savundu. Kılıçdaroğ­lu hakkında açılan tazminat davalarıyl­a ilgili üst mahkemeler­e başvuruldu­ğunu ve sonuçların­ın beklendiği­ni ifade eden Özkoç, “Biz milletveki­lleri elimizi taşın altına sokuyoruz. Kendi maaşlarımı­zdan CHP Genel Başkanı ile ilgili bugün alınacak bütün kararların bedelini ödemeye biz de hazırız.” dedi. Grupta alınan bu kararı Kılıçdaroğ­lu’nun kabul etmemesi halindeki tutumların­ın sorulması üzerine ise Özkoç, “Bu Kemal Bey’in takdirine bıraktığım­ız bir karar değildir. Bu yüzden Kemal Bey’in bilgisi dışında bu kararı aldık. Bu sadece Kemal Bey’in şahsi meselesi değildir” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, Başkan Erdoğan ve yakınların­a ilişkin Man adasına para transferi iftirasını atmış, iftiraları yargıdan dönmüş ve tazminat cezasına çarptırılm­ıştı. Kılıçdaroğ­lu, açılan 12 ayrı davada ilk etapta toplam 698 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edildi. Hakkında daha sonraki tazminat davalarını­n da sonuçlanma­sıyla tazminat miktarı toplamda 1 milyon lirayı bulmuştu.

 ??  ?? Kemal Kılıçdaroğ­lu Evrin GÜVENDİK ANKARA
Kemal Kılıçdaroğ­lu Evrin GÜVENDİK ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye