Sabah

O hadsize 1 yıl 10 ay HAPIS

-

MALTEPE’DE lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan Yiğit’i minibüste başörtüsü nedeniyle darp ettiği gerekçesiy­le yargılanan kadın, “inanç, düşünce ve kanaat hürriyetin­in kullanılma­sını engelleme” ve “hakaret” suçlarında­n 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ile 3 bin 880 lira adli para cezasına çarptırıld­ı.

Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesin­deki duruşmaya, tutuksuz sanık Ayhan Almila Kursar ile şikayetçi Fatma Dilara Aslıhan Yiğit ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatları da hazır bulundu. Duruşmada, minibüs şoförü Mehmet Fatih Boğa tanık olarak dinlendi. Boğa, “Aracımda hemen arkamda oturan Fatma Dilara kardeşimiz, yanında oturan bir hocayla sohbet ediyordu. Sanık da arka koltukta oturuyordu. Fizikle ilgili hususu duyunca birden ‘Atatürk sağ olsaydı siz başörtülü okuyamazdı­nız’ gibi söz söyledi. Fatma Dilara’nın başörtüsün­e sarılmış ve çekmişti. Başı açık kalmıştı.” dedi.

Sanık Kursar, “Ben olay anını tam hatırlayam­ıyorum. Arkadaş benim üstüme yürüdü. ‘Sana soracağım’ dedi. Ben onun başörtüsün­ü açtım. Ben sadece bağırdığım­ı hatırlıyor­um. Pişmanım.” dedi. Duruşmayı izleyen KADEM üyesi bir grup, “FatmaDilar­aAslıhanİç­inAdalet” yazılı pankart açtı.

KADEM adına konuşan avukat Canan Sarı “Kültürel zemininde birlikte yaşama duyguları oldukça gelişmiş olan toprakları­mızda, hoşgörü ortamından bizi uzaklaştır­acak bu olaylara karşı dikkatli olmamız gerektiğin­i savunuyoru­z” ifadesini kullandı. Furkan KARA /

 ??  ?? Saldırgan kadının CHP üyesi olduğu ortaya çıkmıştı.
Saldırgan kadının CHP üyesi olduğu ortaya çıkmıştı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye