Sabah

İkisinin sonu da Erdoğan’ın elinden oldu

-

Yıllardır Türkiye’nin başına bela olan iki yapı: 3KK ve FETÖ. İkisi de Soğuk Savaş döneminde dışarıda dizayn edilip bu topraklara bırakıldı. Biri Kürtlerin içine diğeri dindarları­n içine...

Başına Abdullah’ın getirildiğ­i örgüt “Marksist” takılıyord­u. Kuruldukta­n kısa bir süre sonra, kendine gelir gelmez kırsalda olmanın avantajıyl­a açıktan silahla sarıldı.

Fetullah’ın yönettiği çete ise daha sinsi hareket etti. Şehirde örgütlendi­ği için, hitap ettiği kitlenin refleksler­ini de gözeterek usul usul ilerledi. 80’lerin başın dan itibaren elemanları­nı TSK’nın, polisin, yargının içine soktu... Medyasını, sivil toplum örgütlerin­i, dersaneler­ini hazırladı. Günü gelince de 15 Temmuz’da ısırmaya kalktı.

★★★

80’lerde sansasyone­l eylemlerle Türkiye’yi sallayan PKK 90’larda ülkenin doğusunda hava karardıkta­n sonra adeta “devlet” oluyordu.

Gelen geçen hükümetler çaresizdi. Binlerce şehit verildi.

ABD PKK’yı Suriye’nin kuzeyin deki bir plana kanalize etmeye karar verince Abdullah’ın fişini çekti. Onu Türkiye’ye iade etti. Karşılığın­da ise Fetullah’ı alıp oyunda yeni bir evreye geçti. Suriye’ye, “resmi” kuruluş çalışmalar­ı da dahil her türlü alt yapısı hazırlanan PKK’nın kolu <3G bakacaktı... Türkiye ise artık Fetullah’a havaleydi.

★★★

Ondan sonra olan biteni hep birlikte yaşadık. Ne olduysa şahidiz.

Derken ABD’ye yeni bir başan seçildi. Donald Trump Türkiye’deki PKK’yı” karlı” bulmayarak PeOiK DOWinRN#VDEDK FRP WU 606 0$ \D] terk etti ama durmadı... İzolasyon vaadiyle başa gelen Trump daha önceki başkanlar döneminde başlatılan PKK-YPG’li Suriye planında da reviz yona gitti. Askerlerin­in örgütün korumalığı­nı bırakıp “eve” döneceğini açıkladı.

Elbette, Trump’ı zamanın doğru olduğuna ikna eden Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’dı. Dik durarak, profesyone­l bir diplomatik sinir savaşıyla süreci yöneten Erdoğan ABD’ye rağmen askeri harekatlar­la kararlılığ­ını gösterdi.

15 Temmuz’da deşifre olduğu, başarmadığ­ı yetmiyormu­ş gibi kuklacısın­ı da rezil eden Fetullah için de çanlar çalıyor.

Bir duyum değil bu; Abdullah’ın da sonunu getiren diyalektik bu sonu işaret ediyor. Çünkü Trump’ın tıpkı PKK gibi FETÖ yükünü taşıması için bir neden kalmadı.

Özetle, sayısız hükümet deviren, nice cumhurbaşk­anları eskiten PKK’nın da FETÖ’nün de sonu Erdoğan’ın elinden oldu. Bakalım sırada ne var.

·\e J|ndeU 7/ 0+ )DNV

 ??  ?? 0eOiK $/7,12.
0eOiK $/7,12.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye