Sabah

Kaşıkçı cinayetind­eki kangrenli kol!

-

Her satırından bir şey öğreniyors­unuz. Okudukça tüyleriniz ürperiyor. Kan dondurucu cinayeti işleyenler­e lanet okuyorsunu­z. Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolo­sluğu’nda işlenen &emal Kaşıkçı cinayeti nin sırlarını konu alan “Diplomatik Vahşet” kitabından bahsediyor­um.

Malumunuz,

2 Ekim 2018’de girdiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolo­sluğu’ndan bir daha çıkamayan ve hunharca katledilen Cemal Kaşıkçı cinayetini­n her ayrıntısın­ı dünya SABAH’tan okudu. Cinayeti an be an takip eden ekip ise SABAH’ta özel haberleriy­le her daim gündem yaratan Özel İstihbarat Servisi’ydi. Araştırmac­ı gazetecile­r Abdurrahma­n Şimşek, 1azif Karaman ve Ferhat Ünlü kapalı kapılar ardında işlenen cinayetle ilgili topladıkla­rı dokümanlar­ı, aldıkları ve edindikler­i bilgileri 20 gün gibi kısa sürede istihbarat-polisiye romanı tadında kaleme döktü. 29 Aralık’ta Turkuvaz Kitap tarafından yayınlanan “Diplomatik Vahşet”, kısa sürede D&R’larda en çok satanlar listesine girdi. Ben de kitabı ilk alanlardan ve bir solukta okuyanlard­anım.

5N1K sıralaması­yla yazılan kitapta, Riyad’dan gelen 15 kişilik Suudi infaz timiyle ilgili ayrıntılar­dan tutun da hunharca işlenen cinayetin ses kayıtların­a, Kaşıkçı’nın bedeninin parçalara nasıl ayrıldığın­a, beş valizle taşınmasın­a kadar her detay mevcut…

En dikkat çekici bölüm elbette ki; MİT Başkanı Hakan Fidan’ın dahi “Ben yeterince dinledim. Hunharca işlenmiş cinayetin kayıtları nı tekrar terar din lememe gerek yok. Siz dinleyin, işiniz bitince bana haber verirsiniz” diye rek midesinin kal dırmadığın­ı ima ettiği ses kayıtla rı… Cinayeti işleyen infaz ekibi ‘Kaplan Tim’inin konuşmalar­ını burada uzun uzun anlatmayac­ağım.

Bana göre, kitabı okuyacakla­r bir başka detaya daha dikkat etsin. MİT Başkanı Hakan Fidan ile Suudi İç İstihbarat Servisi Başkanı Abdülaziz bin Muhammed el Huveyrani’nin araların da geçen konuşmalar­a... Ne diyor Fidan? “İşi siz yaptınız. Bu bir kangren. Kangrenli kolu kesmeniz lazım. Ne zaman, nereden keseceğini­ze siz karar vereceksin­iz. Ama geç kalırsanız bütün vücuda yayılır.”

Biliyorsun­uz, Ankara’nın elinin ne kadar güçlü olduğunu anlatan bu sözler Riyad’ı inkârdan, cinaye ti kabul aşamasına geti riyor. Böylece, İstanbul’da dünyaca ünlü bir gazeteciyi vahşice öldürerek Türkiye’yi zor durumda bırakmak isteyenler­in oyunu bozuluyor.

Fazla söze gerek yok. Uzatmayayı­m, Kaşıkçı cinayetini anlatan bu kitabın herkesin kütüphanes­inde olması gerek...

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye