Sabah

Milyarder yapan BOŞANMA

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ile yazar eşi MacKenzie Bezos’un 25 yıllık evlilikler­ini bitirme kararının, dünyanın en zengin kadınları ve erkekleri listelerin­de sıralamayı değiştirme­si bekleniyor

-

Tam 137 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kişisi olan Jeff Bezos’un, servetini boşandığı eşiyle yarı yarıya bölüşmesi halinde dünyanın en zengin insanı bir kez daha Microsoft’un kurucusu Bill Gates olacak. MacKenzie Bezos ise servetin yarısına sahip olursa, kozmetik devi L’Oreal’in kurucusunu­n torunu Françoise Bettencour­t Meyers’i geçerek 68.5 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kadını haline gelecek. ABD merkezli yayın kuruluşu Bloomberg’in Milyarderl­er Endeksi’ne göre Meyers’in kişisel serveti 45.6, Bill Gates’in serveti ise 93 milyar dolar. Ayrılma kararların­ı dün Twitter’dan “Uzun bir sevgi arayışı ve ayrılık denemesind­en sonra boşanmaya ve ortak yaşamımızı dost olarak sürdürmeye karar verdik” diyerek duyuran Bezos çifti servet paylaşımı konusunda yorum yapmadı. New York’taki Rower LLC hukuk şirketinde­n Karin Lundell, ayrı bir düzenleme yapılmadığ­ı takdirde servetin eşit olarak bölüşülmes­inin hemen hemen kesin olduğunu söyledi. 25 yıl önce kurulan Amazon, bu hafta başında Microsoft’u geride bırakarak borsada işlem gören en değerli şirket olmuştu.

yaşındaki Jeff Bezos ve 48 yaşındaki MacKenzie Bezos, Twitter’daki açıklamala rında şöyle dedi: “Birbirimiz­i bulduğumuz için çok şanslı hissediyor­uz ve evli oldu ğumuz her bil yıl için minnettarı­z. 25 yıl sonra ayrılacağı­mızı bilseydik bile hepsini yeniden yapardık. Birlikte, evli bir çift ola rak müthiş bir hayatımız oldu ve ebeveyn, arkadaş, yatırım ve proje ortağı olarak bir likte müthiş bir gelecek var önümüzde. Etiketler farklı olsa da bir aile ve iyi dostlar olarak kalacağız.” Çiftin biri evlatlık olmak üzere dört çocukları var.

geçtiğimiz günlerde yaya geçidinden yolun karşısına geçmek isteyen 63 yaşındaki Salih Akyüz, hızla gelen bir otomobilin çarpması üzerine yaralanmış­tı. Kaldırıldı­ğı hastanede tedavisi devam eden 4 çocuk babası Akyüz’ün oğlu Cengiz Akyüz, babasının durumunun kötüye gitmediği ancak hala yoğun bakımda olduğunu söyledi. Bazı gazetelerd­e babasının öldüğü yazıldığın­ı belirten Akyüz, “Almanya’daki akrabaları­mızı gazeteyi görünce Türkiye’ye geldi. Şimdi onlara yaşadığını anlatmaya çalışıyoru­z. Koma durumunda şuan. . Uyandıktan sonra beyindeki hasar durumu netleşecek. Durumu kötüye gitmiyor. Biz ümitle bekliyoruz” dedi.

 ??  ?? Jeff Bezos eşi MacKenzie Bezos ile birlikte.
Jeff Bezos eşi MacKenzie Bezos ile birlikte.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye