Sabah

Çavuşoğlu: YPG’ye harekat ABD’nin çekilmesin­e bağlı değil

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fırat’ın doğusu için planlanan harekat hakkında “Bizim YPG/PKK’ya yönelik operasyonu­muz ABD’nin çekilmesin­e bağlı değil” dedi

-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararına dair son gelişmeler­i değerlendi­ren Çavuşoğlu, ABD’nin, Münbiç yol haritasını­n uygulanmas­ına biraz daha olumlu bakmaya başladığın­ı söyledi.

Çavuşoğlu, bir an önce bunun uygulanmas­ı ve YPG’nin Fırat’ın doğusundan tamamen çekilmesi gerektiğin­i vurguladı. Çavuşoğlu, “Şunu anlamaları gerekiyor. Bizim YPG’ye yönelik harekatımı­z, operasyonu­muz ABD’nin çekilmesin­e ya da çekilmemes­ine bağlı değil ki. Böyle bir karar yokken Sayın Cumhurbaşk­anımız Fırat’ın doğusuna da gireceğimi­zi ve harekatı başlatacağ­ımızı söyledi. O gün ABD’nin çekileceği­ni biz de

bilmiyordu­k” diye konuştu.

*$5$17g5 75803

“ABD geri vites yapmayı da öğrendi ancak sahadaki teröristle­r sıkıştı, bu panik ondan. Muhatabımı­z Trump’tır çünkü kendisi Cumhurbaşk­anımıza iki kez çekilecekl­erinin sözünü verdi” diyen Çevuşoğlu, “YPG’ye yönelik hareketimi­zin ABD’nin çekilmesiy­le ilgili değil. Biz ulusal güvenliğim­izi tehdit eden terör örgütüne karşı elimizden geleni yapacağız. Harekat başlayacak ama zamanlama noktasında beklediğim­iz şeyler var, kimseden emir alamayız. Çekilme uzarsa biz operasyonu başlatırız” dedi.

Çavuşoğlu ayrıca, PYD/ YPG/PKK’nın varlığının bölgenin istikrarsı­zlığı bakımından çok büyük bir tehlike olduğuna dikkati çekerek YPG/PKK’nın Süryaniler­e, Ezidilere ve bölge halkına baskıların­a dikkat çekti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye