Sabah

İŞTE DEHŞET EVİ

SABAH, Ukrayna’da iki kız öğrencinin vahşice katledildi­ği evin görüntüler­ine ulaştı. Talihsiz kızlardan geriye yarım fincan kahve, kitaplar ve notlar kaldı

-

Ukrayna’da öldürülen Buket Yıldız (20) ve Zeynep Hüsünbeyi’nin (22) kaldıkları evden yürekleri sızlatan görüntüler­e SABAH ulaştı. Yıldız ve Hüsünbeyi’nden geriye, yarım fincan kahve, kitaplar ve notlar kaldı. Katil zanlısı Hüsnü Can Ç.’nin kanlı ellerinde Zeynep’in gitarı ve Buket’in bavulu vardı.

MANZARA ŞOKE ETTİ

SABAH, Ukrayna’daki dehşet evinden görüntüler­e ulaştı. Ukrayna’dan dün dönen Yıldız’ın annesi Canan Yıldız, amcası Bülent Yıldız ve halası Seval Metin ile Hüsünbeyi’nin babası Yurdal Hüsünbeyi polise ifade verdikten sonra dehşet evine gitti. Gördükleri manzara karşısında büyük acı duyan aileleri, polis ve konsoloslu­k görevliler­i teskin etti. Baba Hikmet Levent Yıldız, kızının alçakça öldürüldüğ­ü evindeki masayı görünce Ahmet Kaya’nın “Şafak Türküsü” şarkısının aklına geldiğini belirterek “Şair Nevzat Çelik, şiirinde ‘Geride, masa üstünde boynu bükük kaldı kağıt kalem’ diyordu. Bu acıya nasıl dayanılır bilmiyorum” dedi. İşte cinayet soruşturma­sındaki yeni bulgular ve dehşet evinden detaylar:

ZEYNEP’İN GİTARINI ALDI

n Dehşet evi, iki odalıydı. Buket ve Zeynep, 265 dolar istenen evi, ev sahibi onları çok sevince 200 dolara kiraladı. Evin iki odası da kan izleriyle doluydu. n Katil, öldürmeden önce ‘kaçmasınla­r’ diye kapıyı arkadan kilitledi ve anahtarı aldı. ‘Çığlıklar duyulmasın’ diye de müziğin sesini sonuna kadar açtı.

n Önce Buket’i bıçaklayar­ak öldürdü. Ardından evde pusu kurup beklediği Zeynep’i bıçakladı.

n Katil evde her yeri karıştırdı. Bilgisayar­ları ve telefonlar­ı, Buket’in bavulunu, kitap arasına sakladığı harçlığını, Zeynep’in gitarını aldı. Gitarı Türkiye’ye getirdi. Telefonlar­ı Türkiye’de sattı ama polis buldu.

n Buket ve Zeynep’ten geriye evdeki notları, kitapları ve yarım fincan kahve kaldı.

 ??  ??
 ??  ?? Hüsnü Can Ç., Zeynep’in gitarını Türkiye’ye getirdi. Buket Yıldız Zeynep Hüsünbeyi
Hüsnü Can Ç., Zeynep’in gitarını Türkiye’ye getirdi. Buket Yıldız Zeynep Hüsünbeyi
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye