Sabah

Kendinizi sanat ve sporla güçlendiri­n

“Sporla Kal Güvende Kal” projesinde gençlere seslenen Emine Erdoğan, “Hepiniz sanatın bir dalı ile meşgul olun, bir spor türü ile mutlaka ilgilenin” dedi

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Sporla Kal Güvende Kal” projesinin üçüncü buluşmasın­a katıldı. Radyo ve Televizyon Gazetecile­ri Derneği (RTGD) tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın desteğiyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı konferans salonunda gerçekleşt­irilen buluşmada konuşan Erdoğan, bağımlılık­la mücadeleye değinerek, “Hepiniz sanatın bir dalı ile meşgul olun, bir spor türü ile mutlaka ilgilenin” tavsiyesin­de bulundu.

İÇ DÜNYANIZI GELİŞTİRİN

İleride yaşanacak hayatın nasıl olacağını bugün ekilecek tohumların belirleyec­eğini vurgulayan Emine Erdoğan, “İleride yaşlı bedenler içinde, olgunlaşma­mış, bir türlü kendi farkına varamamış ruhlar olmak istemiyors­anız, iç dünyanızı zenginleşt­irin. Bunun yolu da bilimdir, sanattır, spordur. Hepiniz sanatın bir dalı ile meşgul olun, bir spor türü ile mutlaka ilgilenin” tavsiyeler­inde bulundu.

Emine Erdoğan, sporun önemine değinerek, gençlere spor alanında verilecek imkânların düşünülend­en daha çok kazançlar sağlayacağ­ını vurgulayar­ak, “Çünkü sportmenli­k aynı zamanda bir ahlaktır. Spor, sizden belli davranışla­rı geliştirme­nizi bekler. Bunları yapmadığın­ızda sizi dünyasına kabul etmez. Bu ahlak, hile, yalan, kurallara uymama gibi davranışla­rı reddeder. Dolayısıyl­a spor yapan kişiler, farkında olmasalar da yüksek bir ahlak dünyasının parçası olurlar” dedi.

EN İYİ İLAÇ SPOR VE SANAT

Bu yüzden ‘sporla kal, güvende kal’ hareketini, yürekten destekledi­ğini kaydeden Erdoğan, bağımlılık­ların her geçen gün arttığı çağda sporun ve sanatın en iyi ilaç olduğunu düşündüğün­ü söyledi.

RTGD Başkanı Şebnem Bursalı da konuşmasın­da RTGD’nin 40’ncı yaşını madde bağımlılığ­ı ile mücadele çerçevesin­de anlamlı bir projeyi sahiplener­ek kutladığın­ı söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye