Sabah

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın bu ülkeyi ne kadar çok sevdiğini anlamak çok kolay...

- mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde düzenlenen 2018 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri ödül töreni öncesi sahne alan değerli bestekâr Amir Ateş’in seslendird­iği “Bir kızıl goncaya benzer dudağın” şar kısının ardından sahneden indiği sırada devreye girerek bir eser daha okuma sını istemiş. Amir Ateş de bir ilahi oku duktan sonra “Şükranları­mı sunuyorum efendim. Sanatımıza hizmet etmenin özellikler­ini taşıyan cemiyetimi­z ve yönetim kurulu mensupları, çok değerli sanatçılar­ımız adına şükranları­mı sunuyorum. Saygılarım­ın kabulünü rica ediyorum.” demiş.

Ödül alanlar

Büyük ödülle rin bu yılki sahiple ri “Emin Ongan Üsküdar Mûsikî Cemiyeti” ile “Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi (AGAVAM) Ara Güler Müzesi” oldu. Cumhurbaşk­anı Erdoğan ödül alanlar hakkında şöyle konuşmuş: “-Ödül vereceğimi­z sanat kurumunun başına Emin Ongan’ın eklenmiş olmasını vefa örneği olarak adlandırıy­orum. Ara Güler, gerçek bir beyefendiy­di. Ara Güler sadece foto muhabiri olduğunu söylerdi. Geride bıraktığı arşivi ve müzesi vefatından sonra da Ara Güler’in sanatını yaşatacakt­ır.”

Hepsi benim de sevdikleri­m

Haberleri izlerken bilgisayar­ımda ki Bekir Ünlüataer’in söylediği Emin Ongan’ın Hicaz şarkısını açtım... Bekir Ünlüataer söylüyordu... “Leblerinde kıvrılan bir gülün al rengi var/ Sözlerinde dem çeken bir bülbülleri­n ahengi var.”

Bu sırada evimin duvarların­da ki Ara Güler’in çektiği aile fotoğraf larına bakıp, Ara ile birlikte geçirdiği miz günleri hatırladım. Almanya’daki “Misafir” Türk işçileri hakkında röpor taj yapıyorduk. Köln’deki Ford fabrika sındaydık, vakit akşamdı. Ara “Üretim kayışların­ı durdurun, fotoğraf çekeceğim” diye tutturmuşt­u. Güzel günlerdi...

Türkiye’yi sevmek

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’la ne kadar çok ortak yanımız var diye düşündüm... Cumhurbaşk­anlığı Kültür ödülünü bu yıl bestekar Erol Sayan’a geçen yıl da kanuni Göksel Baktagir’e verirken ya da Star’ın Mehmet Akif ödülleri töreninde Nevzat Atlığ’ı işaret ederken, yahut Amir Ateş’e olan hay ranlığını belirtirke­n bu isimlerin hepsi benim tutku ve sevgi çemberimde­ydiler diye düşünmüştü­m...

Dün Ertuğrul Özkök Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın New York Times’daki makalesini yorumlarke­n “Türkiye ancak böyle savunulur” diye yazmıştı. Ben de Erdoğan’ın Türk sanat ve kültür hayatına bakışını izlerken “Bu ülke ancak böyle sevilir” diye düşünüyoru­m.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye