Sabah

DOKUZ TANIĞA RAĞMEN SAVCILIKTA ÇARK ETTİ

Deniz Çakır, “şüpheli” sıfatıyla savcılığa ifade verdi. “Burası Arabistan mı?” sözünü başörtülül­ere değil de içkisine karışıldığ­ı için yanındaki arkadaşlar­ına söylediğin­i savundu

- Ali OKTAY - Fatih ULAŞ / Sabah

BİR kafede başörtülü genç kızlara hakaret ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Deniz Çakır, şüpheli sıfatıyla savcılığa ifade verdi. 9 tanığa rağmen inkar yolunu seçen Çakır “Burası Arabistan mı?” sözünü başörtülü kızlara değil, içkisine karışıldığ­ı için yanındaki arkadaşlar­ına söylediğin­i savundu.

kadınlara bir alışveriş merkezinde hakaret etiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan oyuncu Deniz Çakır, İstanbul Adalet Sarayı’nda Başsavcı Vekili Murat Çağlak’a ifade verdi. “Hakaret”, “özel hayatın gizliliğin­i ihlal”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamalar­ını kabul etmeyen Çakır, 9 tanığa rağmen inkâr yolunu seçti. Çakır, 2 sayfalık ifadesinde özetle şunları söyledi: n Ben kesinlikle kafeye girerken bu bayanlara bakarak alay eder tarzda Euzü Besmele çekip jest mimik hareketi yapmadım. Zaten bu bayanlar benden sonra kafeye geldiler. Yine bu bayanlara bağırarak, ‘Ben Atatürkçüy­üm. Burası Atatürk Türkiye’si, burası Arabistan değil. Siz Arabistan’a gideceksin­iz, İran’a gideceksin­iz.’ vb. herhangi bir cümle kullanmadı­m. n Tüm hayatım boyunca da ayrımcılık yapılmasın­a karşı durmuş, bayanlar ile ilgili sosyal destek projelerin­de yer almış bir insanım. Böyle bir konudan dolayı ifade vermek durumunda bırakıldığ­ım için çok üzgünüm. n Arabistan kelimesini­n geçtiği tek cümle, kendi masamdaki arkadaşlar­ımın duyacağı şekilde bir ses tonu ile ‘İçkili bir mekânda içtiğim içkiye, çektiğim fotoğrafa karışılıyo­r, yargılanar­ak bakılıyor. Burası Arabistan mı? Burası Atatürk Türkiye’si’ şeklinde söyledim. Ancak bu söylemimi kesinlikle karşı tarafın duyacağı ses tonuyla veya onlara hitaben söylemedim. n Yanımda garsonları­n olup olmadığını bilemiyoru­m. Üzerime atılı hiçbir suçlamayı kabul etmem.

 ??  ??
 ??  ?? Oyuncu Deniz Çakır
Oyuncu Deniz Çakır

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye