Sabah

KADINLAR OMUZLADI GELİNLİKLE UĞURLANDI

Eski erkek arkadaşını­n öldürdüğü üniversite­li Buket “Kadın cinayetler­i son bulsun” mesajıyla uğurlandı

-

eğitimi almak için gittiği Ukrayna’da öldürülen Buket Yıldız, Hatay’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Beyaz önlük hayalleri kuran genç kızın beyaz gelinlikle örtülü cenazesini kadınlar taşıdı. Acılı baba: O cani kızımın hayallerin­i çaldı, bundan büyük suç olur mu?

Ukrayna’da kız arkadaşı ile birlikte kaldıkları evde öldürülen üniversite öğrencisi Buket Yıldız’ın (20) cenazesi memleketi Hatay’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Buket’in beyaz gelinlikle örtülü cenazesini kadın cinayetler­ine dikkat çekmek için kadınlar taşıdı.

Ukrayna’nın Harkov kentinde arkadaşı Zeynep Hüsünbeyi (22) ile birlikte kaldıkları evde Hüsnü Can Çökmez tarafından ‘canavarca hisle’ öldürülen Buket Yıldız’ın cenazesi, Samandağ Devlet Hastanesi morgundan alınarak toprağa verileceği Asri Mezarlığa getirildi. Buket’in gelinlikle örtülü cenazesini cenaze arabasında­n alan kadınlar tabutu mezara kadar taşıdı. Genç kızın cenazesi gözyaşları arasında Samandağ Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Yakınları genç kızın mezarına kırmızı karanfille­r bıraktı. Acılı anne Canan Yılmaz cenazede güçlükle ayakta durabildi.

Zeynep Hüsünbeyi’nin cenazesi ise İzmir’de bugün toprağa verilecek. Ukrayna’da Harkov Ulusal Karazin Üniversite­si Tıp Fakültesi’nde öğrenim gören Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyi, kaldıkları apartman dairesinde 31 Aralık gecesi, Yıldız’ın eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Hüsnü Can Çökmez tarafından bıçaklanar­ak öldürülmüş­tü. İki Türk kızının katil zanlısı Çökmez, olaydan 19 saat sonra İstanbul’da yakalanmış ve çıkarıldığ­ı mahkemece tutuklanmı­ştı.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? SABAH ?? YaseU ÇAPAROĞLU Fotoğrafla­r:Cem GENCO/AA Buket Yıldız (20)
SABAH YaseU ÇAPAROĞLU Fotoğrafla­r:Cem GENCO/AA Buket Yıldız (20)
 ??  ?? Bekâr olduğu için tabutuna gelinlik seri len Buket’in mezarında ‘‘pohur’ denilen tütsü yakıldı. Yakınları gözyaşı döktü.
Bekâr olduğu için tabutuna gelinlik seri len Buket’in mezarında ‘‘pohur’ denilen tütsü yakıldı. Yakınları gözyaşı döktü.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye