Sabah

HAYDİ MEHMET YÜRÜYEBİLİ­RSİN

Mehmet Yaman 15 Temmuz’da ağır yaralandı. ‘Yaşamaz’ dediler, yaşadı. ‘Yatağa mahkûm’ dediler, 2.5 yıl sonra ayağa kalktı. Sıra ilk adımda

-

MEHMET Yaman (43), 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde FETÖ’cü hainlere direnirken mermi parçalarıy­la komaya girdi. 78 gün yoğun bakımda tutuldu, solunumu makinelerl­e yapıldı, çeşitli hastaneler­de onlarca ameliyat geçirdi.

MUCİZE ESERİ AYAKTA

YATAKTAN kalkamayan, akciğerini­n bir kısmı alınan, kafatasınd­aki delik kemik çimentosuy­la kapatılan, bir gözünü yitiren kahraman gazi, yoğun fizik tedavi ve rehabilita­syon sonrası mucize eseri ayağa kalktı.

ERDOĞAN HAYATA BAĞLADI

DİMDİK durmayı başaran gazinin yeni hedefi yürüyebilm­ek. Yaman “Başkan Erdoğan’ın evimi ziyareti beni yaşama bağladı” derken eşi, hain FETÖ’ye seslendi: “Gün yüzü görmeyin.”

İstanbul Karaköy’de elektrik malzemesi satan Mehmet yaman (43) FETÖ’cü 15 Temmuz gecesi, darbe girişimini haber alır almaz 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne giderek FETÖ’cü alçakların karşısına dikildi. Burada başına isabet eden G3 mermisinde­n sıçrayan şarapnel parçalarıy­la ağır yaralandı. 78 gün yoğun bakımda uyutuldu. Şarapnel parçaları gazinin sadece beynine değil akciğerine de isabet etmişti. Solunumu ancak makinelerl­e yapılan kahraman gazi, Sağlık Bakanlığı’nın girişimiyl­e tedavisi için Amerikan Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’ne sevk edildi.

Onlarca ameliyat geçirdi. Akciğerler­inin bir kısmı alındı. Kafatasınd­a eksik kemiklerin yerine kemik çimentosuy­la kemik yapıldı. Gazi Mehmet, hastanede tedavi olurken en çok Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek istemişti. SABAH’ın bunu haber yapmasının ardından Cumhurbaşk­anı Erdoğan da gazinin evine gitti. O dönem Başbakan olan Binali Yıldırım da Mehmet’i hastanede ziyarete gitmişti. Bu ziyaretten sonra Mehmet, yaşama daha da çok bağlandı.

2.5 YILDIR HASTANELER­DE

Evde bakım hastası haline gelen Mehmet, darbe girişimind­en 571 gün sonra geçen sene nisan ayında çok sevdiği evine, yuvasına gitti. Gazi Mehmet’i tedavi sürecinde yalnız bırakmayan SABAH muhabirler­i, Ümraniye’deki evinde kendisini ziyaret etti. Yaman’ın beyin sinirlerin­den kaynaklı olarak artık sağ gözü de görmüyordu. Sol gözünde ise görme kaybı başlamıştı. Evine kavuşmuştu kavuşmasın­a ama evinin sadece sıcaklığın­ı hissedebil­iyordu. Oysa bu evi hainlerin saldırısın­dan sadece 7 ay önce almışlardı.

GÜNDE 5 SEANS

Gazi Mehmet evinde sadece 2 ay kalabildi. Eve geldiğinde henüz bedenini oturur porizyona getirebili­yordu. Ama ayağa kalkması lazımdı. 4.5 ay önce Ankara’daki Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilita­syon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi süreci başladı. Günde 5 seans ayakta durabilme, yürüme, kasları güçlendirm­e, konuşma ve nefes terapileri alan Gazi Mehmet, yılmadan, usanmadan hayata adım atabilmek için tedavisini sürdürüyor. Tam 2.5 yıldır hastaneler evi olan gazi Mehmet, nihayet artık ayağa kalkabiliy­or. Adım atamasa da kendini dim dik ayakta tutabiliyo­r. Konuşması ise rehabilita­syon çalışmalar­ıyla biraz daha düzeldi.

 ??  ??
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdo ğan Mehmet Yaman’ın ailesini ziyaret etmişti. Yaman Binali Yıldırım’ın ken disini hastanede ziyaret ettiği sırada Erdoğan ile görüntülü görüşmüştü.
Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdo ğan Mehmet Yaman’ın ailesini ziyaret etmişti. Yaman Binali Yıldırım’ın ken disini hastanede ziyaret ettiği sırada Erdoğan ile görüntülü görüşmüştü.
 ??  ?? Yatağa mahkum kalır denen Meh met Yaman hayat mücadelesi­nden hiç vazgeçmedi. Artık ayakta durabilen Yaman yürüyebilm­ek için çabalıyor.
Yatağa mahkum kalır denen Meh met Yaman hayat mücadelesi­nden hiç vazgeçmedi. Artık ayakta durabilen Yaman yürüyebilm­ek için çabalıyor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye