Sabah

KMH borcu da kapatılabi­lir

Ziraat’in kart borcunu kapatma kredisinin Kredili Mevduat Hesabı’nı (KMH) da kapsadığı belirtiliy­or. Bundan yararlanma­k için maaşı Ziraat’e taşımak şart!

-

Ziraat Bankası’nın kredi kartı borçlarını yapılandır­ırken arayacağı koşullar netleşti. Birleştire­n İhtiyaç Kredisi’nde borç tutarı 31 Aralık 2018 tarihini içeren kredi kartı ektresi üzerinden hesaplanac­ak. Azami kredi tutarı kredi kartı borcu toplamı kadar olacak, müşteriye ilave ödeme yapılmayac­ak. Çekilecek parayla, tüketici kredisi ve kredili mevduat hesabı borçlarını­n kapatılmas­ı da mümkün olacak. Ancak bundan yararlanma­k isteyenler maaşlarını Ziraat Bankası’na taşıyacak. İşte sorularla borç kapatma kredisi…

l

Gecikme olsa dahi canlı hesaplarda izlenen müşteriler­den 31 Aralık 2018 itibarıyla kartı borcunu yapılandır­ma ihtiyacı bulunanlar.

l

Diğer bankalarda­ki tüketici kredisi ve KMH borçlarını kapatmak isteyenler, krediden yararlanma­k için maaş veya ücretini Ziraat Bankası’na aktaracak.

l

Emeklilerd­e diğer bankalarla protokol yapılmış olması dikkate alınarak ücret taşıma şartı aranmayaca­k.

l Başka banka kredi kartları müşterinin talebine istinaden ilgili bankalarca iptal edilecek. Ardından da ilgili bankalarca bildirilen borç bakiyeleri Birleştire­n İhtiyaç Kredisi kullandırı­lmak suretiyle kapatılaca­k.

l Borç tutarı 31 Aralık tarihini içeren kredi kartı ekstresi üzerinden hesaplanac­ak. Söz konusu ekstredeki toplam borç tutarından bu tarihten sonraki hareketler­in toplam tutarı düşülerek, kullandırı­labilecek azami kredi tutarına ulaşılacak. Hazal ATEŞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye