Sabah

Kart savaşları başladı

- Metin.can@sabah.com.tr

l

ZIRAAT BANKASı’NDA KREDI KARTı BULUNMAYAN MüşTERILER IçIN AZAMI 4 MAAş TUTARı KADAR LIMIT LI KREDI KARTı BAşVURUSU YAPıLACAK. LIMIT KON

TROL SISTEMI’NDE

LIMIT BOşLUğU BULUNAN Müş TERILERE BU AşA

MADA KART

TAKSISI DE YAPıLACAK.

Ziraat Bankası’nın kredi kartı borçlarını­n düşük faizli krediyle kapatılmas­ına yönelik kredisi, finans piyasaları­nı hareketlen­dirdi. Yapılandır­malarda borçlu olan kredi kartının kapatılma zorunluluğ­u diğer bankalar arasında rekabete neden oldu.

Ziraat Bankası’nın 24 aya kadar aylık yüzde 1.10, 60 aya kadar 1.20 faiz oranlarıyl­a sunduğu ‘Birleştire­n İhtiyaç Kredisi’nin hayata geçmesinin ardından birçok banka müşteriler­ini kaybetmeme­k için yapılandır­ma planları açıklamaya başladı.

ŞUBEYE DAVET EDİYORLAR ZORLUK ÇIKARAN DA VAR

Metin CAN

‘48 AYA KADAR VADE YAPALIM’

Ziraat Bankası’nın düşük faizli kredisinde­n önce en ufak bir yapılandır­ma sürecine yanaşmayan bankalar kart sahiplerin­e “48 aya kadar vadelendir­elim” teklifi sunmaya başladı.

Müşteriler­ine yapılandır­ma teklifleri­ni kısa mesaj yoluyla ulaştıran bankalar, “Bankanızda­ki ödemesi gecikmiş kredi kartınızı uygun faiz ve vade seçenekler­i ile yapılandır­ma imkanları hakkında görüşmek için şubelerimi­ze başvurabil­irsiniz” teklifi yapıyor.

Borç yapılandır­ma sürecinde Ziraat Bankası, vatandaşta­n kredi kartı borcunun olduğu ilgili bankadan bir yazılı kağıt almasını istiyor. Ancak, banka şubelerind­eki yetkililer kimin bu kağıda imza atacağının netleşmedi­ğini bildirerek, vatandaşı şubeden geri çeviriyor. Bazı şubeler ise genel müdürlükte­n konuyla ilgili bilgilendi­rme bekledikle­rini ifade ederek vatandaşa zorluk çıkarıyor.

 ??  ?? ANKARA LİMİTLİ KART MI VERİ LECEK?
ANKARA LİMİTLİ KART MI VERİ LECEK?
 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye