Sabah

1 milyon liradan fazla tazminat kaybetti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu, göreve geldiği günden bu yana hakkında açılan davalarda 1.5 milyon liraya yakın tazminat ödemeye mahkum edildi

- (DITöR: OUKaQ TURA1 TASARıM: Ulaş E/MA/,

CHP TBMM Grubu’nun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun kaybettiği tazminatla­rı ödemek üzere bir fon oluşturulm­ası kararı sonrası, Kılıçdaroğ­lu’nun kazandığı ve kaybettiği tazminat davaları yeniden gündeme geldi.

İFTİRA, HAKARET...

Son olarak Türkiye Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınların­ın Man Adası’na para transferi yaptıkları­na ilişkin iddiaları nedeniyle açılan tazminat davasında avukatlık ücretleri ve yasal faiziyle birlikte toplam 909 bin 353 lira tutan manevi tazminata mahkum edilen Kılıçdaroğ­lu, 2009’dan bu yana Cumhurbaşk­anı Erdoğan adına açılan davalarda da 147 bin lira kaybetti. Kaybettiği tazminatla­rı ödemek için Balıkesir Burhaniye’deki yazlığını sattığı öğrenilen Kılıçdaroğ­lu hakkında Erdoğan adına avukatları tarafından açılmış, biri 1 milyonluk, diğeri de 250 bin liralık olmak üzere iki dava daha bulunuyor.

O DAVAYI DA KAYBETTİ

Türkiye Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamala­rında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiy­le, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu aleyhine Ankara’da açtığı tazminat davalarınd­a 2009’dan 2018 Temmuz’a kadar 147 bin lira manevi tazminat kazandı.

Yolsuzluk iddiaları üzerine o dönemde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mehmet Özhaseki açtığı 13 ayrı tazminat davasında 80 bin lira tazminat kazanmış ve bu parayla şehirde 3,5 ton sucuk dağıtmıştı.

Kılıçdaroğ­lu bu dönemde çeşitli bakanlar hakkında gündeme getirdiği iddialara ilişkin davalarda 5 bin lira ile 30 bin lira arasında değişen miktarlard­a para ödemeye mahkûm edilmişti.

KENDİSİ DE AÇIYOR

Kemal Kılıçdaroğ­lu, Temmuz 2017’de eski milletveki­li Burhan Kuzu’nun, Twitter’dan yayınladığ­ı ve kendisinin montajlı fotoğrafın­ı kullandığı bir paylaşımı nedeniyle 20 bin lira, hakkında söylediği sözler nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan da 10 bin lira tazminat kazanmıştı. AA

 ??  ?? Kemal Kılıçdaroğ­lu
Kemal Kılıçdaroğ­lu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye