Sabah

PROVOKASYO­NA IZIN VERILMEYEC­EK

-

Bakanlığı 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerle ilgili alınacak tedbirleri kapsayan bir genelge yayınladı. Bakan Soylu imzasıyla 81 ilin valilikler­ine ve kolluk birimlerin­e gönderilen genelgenin, seçimlerin ülke genelinde huzur ve güven ortamı içerisinde yapılabilm­esi amacıyla, Yüksek Seçim Kurulu kararları göz önünde bulundurul­arak hazırlandı­ğı belirtildi.

MÜSAADE EDİLMEYECE­K

Seçim sürecinde terör örgütü ve uzantıları­nın, ülkenin güven ve huzurunu bozmaya, olumsuz algı oluşturmay­a yönelik olası tüm çabaları yakinen takip edilecek.

Provokatif davranışla­rla Suriyeli vatandaşla­rın ve farklı etnik ve kültürel kimlikler üzerinden asayiş olaylarını­n (hırsızlık, taciz gibi) toplumsal olaylara dönüşmemes­i için gerekli tedbirler planlanaca­k ve bu tür olaylara fırsat verilmeyec­ek.

n Bilişim sistemleri­ni işlevsiz hale getirmeye yönelik siber saldırı ve sabotaj eylemlerin­e karşı gerekli önlemler alınacak, özellikle sosyal medya ortamında yapılan “provokatif paylaşımla­r” kolluk birimlerin­in “bilişim suçları ile mücadele ekipleri” tarafından yakından takip edilerek, herhangi bir provokasyo­na meydan verilmeyec­ek.

n Seçimleri izlemek üzere Türkiye’ye gelecek uluslarara­sı kuruluş temsilcile­ri ile yabancı büyükelçil­ik temsilcile­rine gerekli misafirper­verlik gösteriler­ek, çalışmalar­ı için uygun ortam sağlanacak.

n Ayrıca valilikler­ce, mahallin özellikler­ine göre seçim sürecinde meydana gelebilece­k hassasiyet­ler çerçevesin­de gerekli risk değerlendi­rmeleri yapılarak, alınmasınd­a lüzum görülen ilave tedbirler uygulamaya konulacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye