Sabah

Kutuplaşma mı dediniz?

-

İmamoğlu Başkan Erdoğan’dan ran devu talep etmiş. Gitmiş görüşmüş. Çıkınca da açıklama yapmış. Demiş ki “faydalı bir görüşme oldu.” Şaka da yap mış. “Oy da istedim” demiş. İmamoğlu kendince bir profil çizmeye çalışıyor. Yumuşak ve uzlaşma cı bir dil tercih edi yor. Piyasaya yeni çıkan ve henüz sicilinde büyük kavgalar olma yan bir siyasi aktör için en güvenli yol oldu ğu için İmamoğlu’nun bu yolu tercih etme si gayet doğal görü nüyor. Benim gözüm de önemsiz bir olay ve zayıf bir espri olarak kalacaktı.

Ancak sos yal medyaya şöyle bir göz atınca gözleri me inanamadım. Ne kadar CHP seçme ni varsa en ağır hakaretler­le İmamoğlu’na verip veriştiriy­or. Ne yalakalığı kalmış, ne sahtekarlı­ğı. Ne acizliği kalmış ne fır satçılığı. Kimi “saraya kul köle” oldu ğunu söylemiş. Kimi “hayal kırıklığı” demiş. Kimi “elini de öpseydin” demiş. Kimi “sınıfta kaldın” demiş. Kimi “göz den düştün” demiş. Demiş de demiş. Biri İmamoğlu’nun bir “AK Parti ajanı olduğu nu ve kaybetmek için bunu yaptığını” söy lemiş. Biri “başın göğe erdi mi” diye sor muş. Öbürü güldüğüne takmış kafayı. Bu açıklamayı yaparken “neden gülüyor sun? Komik mi?” demiş. Daha neler neler? Merak eden gidip baksın. İmamoğlu bir tweet atmış altına CHPliler kin nefret ve hakaret kusmuş.

Gerçekten şoke oldum. Bilmediğim için değil. Ancak hepsini bir arada görün ce daha bir etkili oldu. Ülkede siyasetin kutuplaştı­ğından bahseden insanların bu kadar basit bir olayı taviz olarak görme si ve altına hemen hakaretler döşenmesi kesinlikle NORMAL BIR RUK KALININ SONU CU OLAMAZ. Bu insanlar ölesiye nefret edi yor. Bir toplantıya ve bir şakaya tahammül edemeyecek kadar zıvanadan çıkmışlar.

Bir taraf bu haldeyken ülkede normal leşme olmaz olamaz. Öfke nöbetleri geçi ren bir topluluğun rasyonel siyasal zemine inmesi mümkün değil.

Ancak bu kitle bu işin tek sorumlu su değil. Bu insan grubu yıllardan beri bu nefret eğitiminde­n geçti. TüM VARLıKLA RıNı ERDOğAN’ıN KAYBETMESI­NE BAğLA YAN BU INSANLAR öZENLE CHP VE CHP YANDAşı MEDYA TARAFıNDAN BESLENDI BüYüTüLDü. Öyle bir zehir verildi ki şimdi kontrolden çıkmış bir canavar gibi ras yonel siyasetin dahi önüne geçecek hale geldi.

TV kanalların­dan iki soytarı sanat çı bozuntusu bir eski muhabir bozuntu su iki boşa çıkmış asker emeklisi tribünle rin önüne geçip her türlü rezilliği yaparak nefret seansları düzenledil­er. Kin ve nefret cemaati inşa ettiler. Bunlar verdi gazı kala balıklar hunharca alkışladı. Geldikleri rezil durum ortada.

Düşünün. Ne laflar etti CHP genel baş kanı? Her türlü iftirayı ve suçlamayı yap makta zerre kadar sorun görmedi. Bu zamana kadar insanlara yönelttiği hiçbir suçlamanın belgesini sunmadı sunamadı. Çamur attı izi kalsın istedi. Kendi başarısız lığını gizlemek için Erdoğan’ı hedef tahsta sına koydu.

Kutuplaşma diyorsunuz. AK Parti seç meni karşı taraftan böyle ölesiye nefret ediyor mu? Erdoğan’a hakaret eden oldu mu İmamoğlu’yla görüştü diye? Oturup bir düşünün hangisi normal ruh hali han gisi sorunlu?

CHP ELITLERI VE YANCıSı MEDYA KENDI ELLERIYLE üRETTIKLER­I NEFRET CEMAATININ şIMDI KENDILERI ESIR OLU YOR. İş öyle bir hal aldı ki artık kendileri bile anlam veremiyor. İnsanlar seçim gece si Muharrem İnce’nin kaçırıldığ­ına inandı. İnce ise kendi seçmenine şizofren dedi. İyi de bu seçmeni bu hale siz sokmadınız mı?

hasan.yaOFin#sabah.FRm.tr SMS: HBY yaz 4122’ye gönder.

 ??  ?? Hasan Basri YALÇIN
Hasan Basri YALÇIN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye