Sabah

ABD: SURİYE’DEN ÇEKİLME BAŞLADI. TAKVİM BELLİ DEĞİL

ABD’den gelen birçok farklı açıklamala­rın ardından dün Suriye’den çekilmenin resmen başladığı duyuruldu. ABD’ye ait 10 zırhlı araç ile birçok kamyon Irak’a geçti

-

ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeler­den sonra 19 Aralık’ta ülkesinin askerlerin­i Suriye’den çekeceğini açıklaması­nın ardından dün Pentagon’dan önemli bir açıklama geldi. Trump’ın çekilme kararına rağmen ABD’den birçok isimden yükselen çelişkili açıklamala­ra karşılık Pentagon, Suriye’den çekilmenin resmen başladığın­ı duyurdu. ABD öncülüğünd­eki DEAŞ karşıtı koalisyonu­n sözcüsü Albay Sean Ryan, Suriye’den çekilme sürecinin başladığın­ı açıkladı. Sözcü, çekilme süreci kapsamında birlikleri­n hareketler­i veya çekilmenin zamanlamas­ı konusunda bir açıklama yapılmayac­ağını da ifade etti.

“EMRİ BOLTON’DAN ALMIYORUZ”

Öte yandan Wall Street Journal gazetesind­eki “Pentagon, ABD’nin Suriye’den çekilme sürecini ilerletiyo­r” başlıklı bir yazı yayımladı. Türkiye’ye bu hafta ziyaret gerçekleşt­iren Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın, “Türkiye, ABD’nin Kürt ortakların­ı hedef almayacağı konusunda söz verinceye kadar ABD Suriye’den ayrılmayac­ak.” sözlerine atıfta bulunulan haberde, Bolton’un açıklaması­na karşın ABD’li bir savunma yetkilisin­in, “Hiçbir şey değişmedi. Biz Bolton’dan emir almıyoruz” ifadesi aktarıldı.

TEÇHİZATLA­R IRAK’A

Anadolu Ajansı’na konuşan ve isminin açıklanmas­ını istemeyen ABD’li bir yetkili de, “Bazı ekipmanlar­ı Suriye’den çekmeye başladığım­ızı teyit ediyorum” demişti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de ABD ordusuna ait ekipmanlar­ın Perşembe akşamı çekilmeye başladığın­ı aktardı. Rapora göre 10 zırhlı araç ile birçok kamyon Suriye’nin kuzeydoğus­undaki Rmeilan kasabasınd­an Irak’a doğru gitti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye