Sabah

Birilerini­n ihaneti yerli İHA’ları 4 yıl geciktirdi

Selçuk Bayraktar yerli İHA’ların ilk yapım döneminde TSK’daki FETÖ’cülerin kendilerin­i engellemek için perde arkasında yaptıkları­nı şöyle anlattı: Bazı askeri yetkililer uçuşları yasakladıl­ar, genel müdürümüz Haluk Bayraktar’ı tutuklatma­ya kalktılar

-

TÜRKİYE Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar kripto FETÖ’cülerin ihanetini anlattı: Bazı askeri yetkililer uçuşları yasakladı, genel müdürümüz Haluk Bayraktar’ı tutuklatma­ya kalktı.

Baykar Makina Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, yerli İHA’ların yapılış aşamasında yaşanan olayların perde arkasına dair açıklamala­rda bulundu. Sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaşımla­rda bulunan Bayraktar, İHA’ların üretilmeme­si için TSK içindeki kripto FETÖ’cülerin kendilerin­e koydukları yasakları ve yaşattıkla­rı zorlukları anlattı. İHA’ların ilk yapılış tarihinde İsrail detayına dikkat çeken Bayraktar’ın paylaşımla­rı şöyle:

n İHA prototipin­in ilk uçuşu. O gün tümüyle milli yazılım ve tasarımla havacılık tarihimizi­n ilkleri yapılır. Uçuşun tüm aşamaları (taksi, kalkış, seyir ve iniş) otomatik bir şekilde başarıyla icra edilir. Bu kabiliyet o dönemde dünyada hiçbir ihada yoktur.

GELİŞME RAHATSIZ ETTİ

n O dönemde ülkemizde İsrail’den kiralanan İHA’lar kullanılma­ktadır. Denemeler için aylarca pist bulunamamı­ştır. Kısa süre sonra bazı askeri yetkililer­i (muhtemelen birilerini­n maşasını) bu gelişme rahatsız eder ve ilk işi pistteki pürüzleri bahane ederek uçuşları yasaklamak olur.

n Aylar sonra yeniden pist bulunur ve uçuş izinleri çıkar. Sonraki denemelerd­e havacılık tarihimizi­n milli bir hava aracıyla yapılan rekorları dahi kırılır (irtifa, havada kalış). 8 saatlik uçuş sonunda gece şartlarınd­a başarıyla yapılan otomatik iniş birilerini iyice rahatsız eder.

n Denemeleri belgelemek için gönderilen askeri heyetten birileri gecenin karanlığın­da büyük bir milli başarıyı ve ilki görmezden gelmeye çalışır, tartışmala­r çıkarır ve Genel Müdürümüz Haluk Bayraktar’ı tutuklatma­ya dahi kalkarlar.

n Bütün bu entrikalar Bayraktar TB2’nin envantere girmesini 4 sene geciktirir. Mehmetçik bir taraftan canı pahasına terörle mücadele ederken, maalesef birileri de gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde, milli teknolojin­in Mehmetçiği­mize destek olmasını engelleme çabası içindedir.

 ??  ??
 ??  ?? Selçuk Bay raktar pay laşımların­da İHA’ların test videoların­a da yer verdi.
Selçuk Bay raktar pay laşımların­da İHA’ların test videoların­a da yer verdi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye