Sabah

Yüzüğü parmağımda gömleği Urfa’da

Muhterem Nur, “Müslüm” filminin yapımcısı Mustafa Uslu ve bir vakıf hakkında suç duyurusund­a bulundu: Sahte yüzük ve gömleği açık artırmayla sattılar

-

Oyuncu Muhterem Nur, ölen arabesk sanatçısı eşi Müslüm Gürses’in hayatını konu alan “Müslüm” filminin yapımcısı Mustafa Uslu’yu dolandırıc­ılıkla suçladı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran Nur, Topkapı’daki lüks bir otelde Gürses’e ait olduğu iddia edilen yüzük ve gömleğin açık artırma ile satışa çıkartıldı­ğını belirterek “O yüzük parmağımda. Açık arttırmada sahte yüzük ve gömleği satıldı. Eşimin ismini böyle paramparça ediyorlar. Eşimi kullanıyor­lar, artık yeter” dedi. Nur, avukatı Bahar Can Milli ile birlikte İstanbul Adalet Sarayı’na geldi ve savcılığa şikayet dilekçesi verdi. Uslu ile Engelsiz Yaşam Vakfı hakkında “Dolandırıc­ılık” veya “Nitelikli dolandırıc­ılık” suçundan kamu davası açılması talep edildi.

Şikayet dilekçesin­i işleme koyan savcılık, Nur’un müşteki sıfatıyla ifadesini aldı. Parmağında­ki yüzüğü gösteren Nur, “Biz bu yüzüğü 38 sene evvel satın almıştık. O zaman paramız yoktu. Dünyanın en büyük parasını verseler vermem” dedi. Olayın Engelsiz Yaşam Vakfı’nca 8 Ocak’ta düzenlenen yılın en iyileri ödül töreninde yaşandığı anlatılan dilekçede şu detaylar yer aldı:

HUZURLU ÖLEYİM...

n Eşimin yaşamı boyunca parmağında­n hiç çıkarmadığ­ı yüzüğü olduğu iddia edilerek açık arttırmayl­a satılan yüzük şu an hâlâ benim parmağımda ve ölene dek çıkmayacak. Gömlek ise tüm eşyalarını bağışta bulunduğum müzede. Gecede satılan eşyalar sahte.

n Sahte eşyaların satışı yapılarak buradan yapımcılar kendilerin­e reklam, gündem yaratarak şahsi menfaat elde etmekte. Samimi olsalardı, amaç gerçekten vakıf yararına yardım olsaydı, yapımcılar kazandıkla­rı parayla şahsi yardım yapardı, üstelik filimden bu kadar kazanmışke­n.

n Eğer vakıf bu eşyaların sahte olduğunu biliyorsa vakıflar durumu incelenmel­i. Yok, onlar da bizler gibi kandırılmı­ş iseler suçlunun bulunup cezalandır­ılmasını istirham ediyorum.

n Bu durum beni manen yıkmıştır, ömrümün son günlerinde hatıraları­mı malzeme yapmaktan, hayatımızı paraya dönüştürme­kten vazgeçsinl­er artık. Bıraksınla­r da huzurlu öleyim.

Nur’un iddiaları üzerine Engelsiz Yaşam Vakfı, “Gecede yapılan açıklamada yüzüğün Mina Mücevherat’a ait olduğu belirtildi. Gömlek ise yapımcı Mustafa Uslu tarafından vakfımıza Timuçin Esen’in giydiği gömlek olarak bağışlandı” açıklaması yaptı.

 ??  ??
 ??  ?? SA%AH
SA%AH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye