Sabah

Altını çizdiğim satırlar-58

-

Yanağıma koy bahçeni, beş parmaklı bah çeni (-OHN BERGER / Ve Yüzlerimiz, Kalbim, Fotoğrafla­r Kadar Kısa Ömürlü)

★★★

Her şey daha belirsiz ama artık iç rahat lığına kavuştuğum­u hissediyor­um. (ITALO &AL9INO / Zor Sevdalar)

★★★

Bu yaşam her hastası yatak değiştirme sap lantısına kapılmış bir hastanedir. Kimi soba karşısında çek mek acısını, kimi pen cere yanında iyileşe ceğine inanır. Bana da hep bulunmadığ­ım yerde rahat ederim gibi gelir, içimde sürek li tartıştığı­m bir sorun dur bu göç konusu. (BAU'ELAIRE / Paris

Sıkıntısı)

★★★

Bir zamanlar oldu ğumuz kişiden bir gün olacağımız kişiye gidiyormuş gibi sürekli sürgün halde yaşarız. Kendimizi nerede bulursak bula lım, her zaman “burada” olduğumuzu unuturuz. (ALBERTO MANGUEL / Merak)

★★★

Hiçbir hayat yenilmeden, geri çekilmeden kazanılmaz. (MEHMET EROĞLU / Issızlığın Ortasında)

★★★

Doğruyu söyleyen bir adamın sesinin belli bir tonu vardır. (- M &OET=EE / Barbarları Beklerken)

★★★

Anlattıkla­rında hep kendisi ufacık bir çocuk. Gözlükleri ve titreyen dudakların­ı görüyo rum. Beyaz yüzü çok buruşuk. Burnu büyük. Kamburu üzerinde siyah bir şal. Bu kadın çocuk luğunda da bu kadar ihtiyardı, diye düşünüyo rum. (TE=ER g=LÜ / Eski Bahçe)

★★★

Bana gelince... Dört köşe bir cam için yanıp tutuşuyoru­m. Ah! Bana bir pencere kenarı ver seler, ayakta burnu cama dayalı dikilmiş anne sini bekleyen bir çocuk gibi, bana o zamanı geri verseler! Yine ne halt ediyorsun, derdi babam beni amaçsızca dururken bulduğunda; pencere de ne yapıyorsun? Hiçbir şey diyordum uzakla şırken, hiçbir şey. Ne haltlar mı karıştırıy­orum? Hayaller baba, hayal kuruyorum, hiç durmadan. (&AMILLE LAUREN6 / Aşkın Romanı)

★★★

Hayalimin dünyasını daha güzel görmek için etrafımdak­i ışıkları mahsus söndürmü yor muyum? (REŞAT NURİ GÜNTEKİN / Dudaktan Kalbe)

★★★

Çünkü hiçbir şey göründüğü, hatta yaşandı ğı gibi değil, her şey hatırlandı­ğı gibi... (BARIŞ BIÇAKÇI / Aramızdaki En Kısa Mesafe)

★★★

Asıl söylemek istedikler­imi yazmaktan acizim, umarım boşlukları sen doldurursu­n. (ALAIN 'E BOTTON / Aşk Üzerine)

hasmet.babaoglu@sabah.com.tr SMS: HASMET yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 facebook.com/hasmetbaba­oglu.sabah

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye