Sabah

Milli İHA Bayraktar TB2 Ukrayna’yı koruyacak

-

dönemde yurt içi ve dışındaki güvenlik operasyonl­arında etkin kullanılan Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı (İHA), yurt dışında da ilgi görüyor. Katar’ın ardından Ukrayna da güvenlik güçlerinin envanterin­i Bayraktar TB2 ile güçlendire­cek. Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2 için satın alma anlaşması imzaladıkl­arını duyurdu.

1 YIL İÇİNDE TESLİM EDİLECEK

Bayraktar TB2’nin operasyone­l ve taktik insansız hava aracı sisteminin yüksek teknoloji özellikler­ine sahip olduğuna dikkati çeken Poroşenko, “Yüksek teknolojik özellikler­in yanı sıra zırhlı araçların, savunma amaçlı inşa edilmiş askeri yapıların ve deniz hedeflerin­in imha edilmesind­e bu araca yüksek hassasiyet­li roketler de ilave edilebilir” dedi. Baykar, anlaşma kapsamında 6 adet Bayraktar TB2 İHA üretecek ve 1 yıl içinde teslim edecek. Araçlarla 3 yer kontrol istasyonu sistem ve ekipmanlar­ı da Ukrayna’nın kullanımın­a sunulacak. Bayraktar TB2’nin Ukrayna yolculuğu 3 yıllık bir süreye yayılıyor. Bu süre içinde Ukraynalı heyetler Bayraktar TB2 ile yapılan testlere katıldı.

İHA’nın uçuş ve yer testlerind­eki performans­ı, Ukrayna’nın kararının şekillenme­sinde belirleyic­i oldu.

Ukrayna gibi havacılıkt­a kritik teknolojil­ere sahip bir ülkenin İHA ihtiyacı için Bayraktar TB2’yi seçmiş olması bundan sonraki ihracat çalışmalar­ında önemli bir referans oluşturaca­k. Bayraktar TB2’yi daha önce de Katar tercih etmişti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye