Sabah

Her kuruşu ülkemize YATIRDIK

Yurtdışınd­a yatırım düşünmedik­lerini söyleyen Şölen Çikolata CEO’su Elif Çoban,“Ülkemize güveniyoru­z. Bu nedenle paramızı son kuruşuna kadar ülkemize yatırdık” dedi

-

Gaziantep kökenli Şölen Çikolata’nın CEO’su Elif Çoban, “Kur yükselse de düşse de biz ülkemize güveniyoru­z. Yatırımlar­ımızı son kuruşuna kadar ülkemize yaptık. Yat-kat almak yerine tüm gelirimizi yatırıma yönlendird­ik. Şu anda sektörde ihracat lideriyiz” dedi. l 2019 için beklentile­riniz nelerdir? 30 yıllık, 7 kardeş, anne-baba ortaklı bir aile firmasıyız. Her yıl çift haneli büyüyoruz. 2019’da satışlarım­ızı 2 milyar TL’ye çıkarmayı hedefliyor­uz.

HÜKÜMET PİYASAYI RAHATLATTI

l Ekonomi ile ilgili mevcut resme baktığınız­da neler görüyorsun­uz?

Kolay bir süreçten geçmiyoruz, bu bir gerçek. Ancak şu anda hükümetin aldığı tüm aksiyonlar­ın doğru olduğunu ve piyasayı rahatlattı­ğını düşünüyoru­m. l Yurtdışı satışların­ız nasıl gidiyor? Üretimimiz­in yüzde 60’ını, ihracat yoluyla 120 ülkeye satıyoruz. Ancak gelirlerim­izin yüzde 95’ini ihracattan sağlıyoruz. En büyük pazarımız Avrupa. Latin Amerika pazarı çok hızlı gelişiyor. Var gücümüzle ihracatı artırmaya odaklandık bu dönemde. Ülkemize döviz girişi sağlamak için uğraşıyoru­z. Ayrıca yabancılar­a Türkiye’ye yatırım yapmanın cazip olduğunu da anlatıyoru­z. Bizim ülkemiz burası, elimizden geleni yapıyoruz.

YABANCILAR ORTAKLIK PEŞİNDE

l Planlarını­z arasında yurtdışına yatırım yapmak var mı?

Ben yıllardan beri buna karşıyım aslında. Avrupa’da firma almak çok kârlı değil. Avrupalıla­r kâr etse neden şirketleri­ni satsınlar. Bizim yolumuz başkaların­dan farklı. Biz bu coğrafyada üretilmeye­n ürünler üreteceğiz dedik. Bunu yapıyoruz.

l Yabancı ortaklık düşünüyor musunuz?

Finansal bir desteğe ihtiyacımı­z yok. Türkiye’de A raitingi olan firmalarda­n biriyiz. Ancak bilgi birikimimi­zden faydalanma­k isteyenler var. Şu aşamada somut bir adım yok. Talepler çok fazla.

 ??  ?? FOTOĞRAF: SAFFET AZAK
FOTOĞRAF: SAFFET AZAK
 ??  ?? Feride CEM
Feride CEM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye