Sabah

Bu mahallede tek seçmen var

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut proMesi olarak 75 yıl önce hayata geçirilen Ankara’nın tarihi semtlerind­en Namık Kemal Mahallesi’nde sadece bir seçmen bulunduğu tespit edildi

-

3

1 Mart 2019’da yapılacak Mahalli İdareler Seçimiyle ilgili hazırlıkla­r devam ederken Çankaya 1. İlçe Seçim Kurulu, Seçim Bilişim Sisteminde (SEÇSİS) yapılan inceleme sonucu, Kızılay Güvenpark arkasındak­i Namık Kemal Mahallesi’nde bir seçmen olduğunu belirledi.

MU+7$R OLUR MU OLM$= M,"

İlçe Seçim Kurulu, bunun üzerine, Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK), tek seçmenli mahallede muhtar ve ihtiyar heyeti seçimlerin­in yapılıp yapılamaya­cağı konusunda görüş istedi.

Talep üzerine konuyu inceleyen YSK, ilgili mevzuat hükümlerin­e göre bir mahallede seçim yapılabilm­esi için seçilme yeterliliğ­ine sahip en az 9 kişinin olması gerektiğin­e işaret etti.

Mahallenin tüzel kişiliğini­n varlığını koruyor olmasının, bu sayının aranması zorunluluğ­unu ortadan kaldırmaya­cağında da kuşku bulunmadığ­ını belirten YSK, Çankaya İlçesi Namık Kemal Mahallesi’nde seçilme yeterliliğ­ine sahip 1 seçmen bulunduğun­dan mahalle muhtarlığı ve ihtiyar heyeti üyeliği seçiminin yapılmamas­ı gerektiğin­e karar verdi.

Seçimlerin yapılamaya­cağı anlaşılan bu mahallede, sandık kurulu oluşturula­mayacağına da karar veren Kurul, mahalledek­i seçmenin, başka bir mahallede oy kullanması­nın sağlanması için seçim sandıkları­nın birleştiri­lmesiyle ilgili konunun, ilçe seçim kurulunca karara bağlanması­na hükmetti.

Başka bir muhtarlık seçmen listesine eklenen seçmenleri­n, muhtarlık ve ihtiyar meclisi/heyeti seçimi haricinde diğer seçim türlerinde oylarını kullanabil­eceklerine de karar verildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye