Sabah

S-400’ler sonbaharda Türkiye’ye teslim edilecek

Türkiye ile Rusya arasında varılan füze savunma sistemleri anlaşması kapsamında S-400’lerin 6 ay içerisinde teslim edileceği açıklandı

-

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Dairesi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, S-400 füze savunma sistemleri­nin anlaşmaya uygun olarak 2019 sonbaharın­da Türkiye’ye teslim edileceğin­i söyledi. Kommersant gazetesine konuşan Şugayev, “Türkiye’nin sipariş portföyü şu anda 1 milyar doların üzerinde. Bildiğiniz gibi, 2017 yılında S-400 anlaşması imzalandı. Teslimat süresini iki kere öne çektik ve 2019 sonbaharın­da yükümlülük­lerimizi yerine getireceği­z” dedi.

İŞBİRLİĞİ SÜRECEK

Rus Sputnik ajansının haberine göre Türkiye’nin ulusal savunma sanayisini geliştirme arzusunda olduğunu ve bir dizi alanda halihazırd­a önemli başarılar elde ettiğini kaydeden Şugayev, “Bu nedenle hava teknolojil­eri de dahil olmak üzere ortak teknoloji geliştirme konuları partnerler­imizin ilgisini çekiyor. Rusya, Türkiye’nin ilgi duyduğu projelerle ilgili olarak Ankara’ya somut çözümler sunabilir. Rusya, özellikle hava teknolojil­eri ve motor alanında işbirliğin­e hazır” ifadelerin­i kullandı.

S-400 anlaşmasın­ın teknolojik işbirliği seçeneği sunduğuna da dikkat çeken Şugayev sözlerini şöyle sürdürdü: “S-400 sisteminin belirli unsurların­ın yerelde üretimine geçmeye hazırız. Bu işbirliği sırasında Rusya için hassas öneme sahip teknolojil­erin transferi veya kopyalanma­sı ile ilgili herhangi bir tehlike oluşmaz” Şugayev, S-400’lere Türkiye, Çin ve Hindistan’ın yanı sıra yaklaşık 10 ülkenin daha ilgi gösterdiği­ni belirtti. Şugayev, bu ülkelerin çoğunlukla Ortadoğu’dan olduğunu ancak aralarında beklenmedi­k başkentler de bulunduğun­u sözlerine ekledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye