Sabah

KAÇAK KAT FACİASI

İstanbul Kartal’da 8 katlı bir bina çöktü. Enkaz altında 2 kişinin cansız bedenine ulaşılırke­n 6 kişi yaralı kurtarıldı. Vali Ali Yerlikaya, 3 katın kaçak olduğunu açıkladı

-

İstanbul Kartal’da dün 8 katlı bir bina çöktü. Enkaz altında 15 kişinin olduğu tahmin edilirken 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Feci olay, Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak’ta meydana geldi. 1975 yılında 5 kat olarak inşa edilen 44 yıllık 8 katlı Yeşilyurt apartmanı, saat 16.00 sıralarınd­a büyük bir gürültüyle çöktü. Toz bulutunun kapladığı sokakta büyük bir kargaşa yaşandı.

Çökme sırasında sokaktan geçen öğrenciler­in son anda kurtulduğu, bir vatandaşın ise apartmana girerken enkazın altında kaldığı kameralara yansıdı. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık, itfaiye ve sivil arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Çevre illerden AFAD personeli çağrıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 26 araç ve 86 personelle enkaza müdahale etti. Enkaz altında kalanlar, arama kurtarma köpekleriy­le arandı.

Gece saatlerine kadar süren arama-kurtarma çalışmalar­ında 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 6 kişi de yaralı olarak kurtarıldı.

ERDOĞAN’DAN TALIMAT

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olay yerinde incelemele­rde bulundu. Yerlikaya, 14 dairede nüfus sistemine kayıtlı 43 kişinin olduğu binayla ilgili olarak “5 kat üzerine ruhsat alınan bir bina. 8 katın 3 katında iskan yok. Tekstil atölyesind­e de işletme ruhsatı bulunmuyor” diye konuştu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılı­ğı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyl­a olay yerine gitti.

 ??  ?? Binanın 3 katının kaçak olduğu ifade edildi. 14 yaşındaki Hilal Tuana Alemdar, hastaneye kaldırıldı.
Binanın 3 katının kaçak olduğu ifade edildi. 14 yaşındaki Hilal Tuana Alemdar, hastaneye kaldırıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye