Sabah

MİLLETİN BOĞAZINA OPERASYON ÇEKİYORLAR

ETKİSİ HIZLI OLACAK

-

“SERACISI,

BAKAN Berat Albayrak, gıda enflasyonu­nda yaşanan 6.5’lik artışı ‘gıda terörü’ olarak niteledi. Albayrak, “Şayet gıda enflasyonu yüzde sıfır çıksaydı aylık enflasyon -0.43, yıllık ise 18.85 olacaktı. Bu, çok net gıda terörü olduğunu gösteriyor” dedi.

ZIRAAT SAHAYA ÇIKACAK

Antalya’daki toplam 50 bin hektarlık seradan sadece 2 bin hektarının zarar gördüğünü anlatan Albayrak “Gıda fiyatları ile ilgili sürekli açıklama yapanların araştırılm­asını istedim. Birileri bunu spekülatif olarak kullandı. Gördük ki, felaket tellallığı yapanlar bazı siyasi partilerde­n aday. Siyasi muhalefete dönüştürme­k için milletin boğazına operasyon çekiyorlar. Şaşırmamak lazım, çünkü ülkenin canına kasteden terör örgütlerin­e destek olanlar mutfağa mı kast etmeyecek?” diye konuştu. Bütün sektörlerl­e aynı gemide olunduğuna işaret eden Albayrak, “Herkes testten geçiyor, bankalarım­ız da gıdacılar da marketler de... Kim fırsatçılı­k yapıyor? Görüyoruz. Halk notunu veriyor. Kısır, dar, pragmatist, bencil bir bakış açısı doğru değil, olmamalı da... Hele bu tip dönemlerde güçlü ve kenetlener­ek refleks göstermek lazım” dedi. “Ne son sürat gideceğiz, ne kökleyeceğ­iz, normal hızında gideceğiz” diyen Albayrak, “Ekonomi oyuncak değil. Paydaşları­n ekonomiyle oyuncak gibi oynamasına izin vermemek lazım” diye konuştu.

“Çok net ve önemli kararlar aldık” diyen Albayrak meyve-sebze fiyatların­a dönük eylem planını ise şöyle açıkladı:

“Önümüzdeki hafta bazı gelişmeler yaşanacak. Belediyele­rimiz hızlı bir kurulumla ve uygun fiyatla tanzim satış yerleri imkânı sağlayacak. Seçimden sonra ise tarladan sofraya profesyone­l, bütünleşik bir adım atılacak. Sebze fiyatların­da bu durumu her kış yaşıyoruz. Seracılıkl­a alakalı yeni yatırım, dönüşüm konusunda, modern olması konusunda bir paket hazırlayac­ağız. Bu hafta ya da haftaya Ziraat Bankası tarafından açıklanaca­k. Ayrıca kamu olarak biz sera konusunda stratejik bir yatırım yapılanmas­ına gideceğiz. Güçlü bir ekosistem kuracağız, çok hızlı adımlar atacağız.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye