Sabah

FETÖ’NÜN KARA PARASIYLA VERGI REKORTMENI OLDU

FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz’ün kasası avukat Tayfun Aktaş’ın FETÖ’nün kara para transferin­den elde ettiği yüklü miktarda parayla vergi rekortmeni olduğu ortaya çıktı. Aktaş, mahkemede dalga geçer gibi “Tüm vergilerim­i ödedim. Helal paradır” dedi

- (GLW|r: Mesut ALTUN - Tasarım: Mehmet YAMANDAĞ

FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz’ün kasası avukat Tayfun Aktaş’ın yargılandı­ğı İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada FETÖ’nün kara para trafiği ile ilgili önemli detaylar ortaya çıktı. Duruşmada FETÖ’den tutuklu yargılanan işadamı Hacı Murat Gülcan’ın ifade tutanağı okuyan mahkeme başkanı, Gülcan’ın ifadesinde, “Ortağımın, HSYK (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu) imamı denen Tayfun Aktaş’la ilişkisi vardır. Tayfun Aktaş, Zekeriya Öz’ün kasasıdır” dediğini aktardı. Sonra da sanık Tayfun Aktaş’a Gülcan’ın ifadesine karşı diyecekler­i soruldu. İfadeye itibar edilmemesi­ni isteyen Aktaş, vergi rekortmeni olduğunu ve hakkında istihbarat raporu bulunduğun­u söyledi.

Aktaş, “Hakkımda bir MİT raporu olduğunu söylemişle­rdi. FETÖ’yle iltisaklı bir kara para transferin­i yönlendird­iğim iddia edildi. Ancak o MİT mensubu atıldı. Ben tüm vergilerim­i ödedim. Helal paradır” dedi. Aktaş, FETÖ kuruluşlar­ına bağış yaptığı iddiasına karşı da “Mezun olduğum fakültenin kütüphanes­ini de yaptırdım. TSK vakfına da bağış yaptım. Herkese yaptım. Ben yatılı okudum. Beni bu devlet okuttu” ifadesini kullandı.

Mahkeme başkanı, FETÖ’nün yargı yapılanmas­ındaki bazı isimleri sorması üzerine Aktaş, hiçbirini tanımadığı­nı iddia etti. FETÖ’nün avukatlar yapılanmas­ında ilk gözaltına alınan şüpheli olduğunu belirten Aktaş, 31 aydır tutuklu olduğunu belirterek, kendisi dışındaki bütün avukatları­n tahliye edildiğini iddia etti. Mahkeme heyeti, Aktaş’ın tahliye talebini reddedip, duruşmayı erteledi.

 ??  ?? Tayfun Aktaş
Tayfun Aktaş
 ??  ?? Aktaş’ın, 2004’te vergi rekortmenl­eri arasında yer aldığını gösteren belge.
Aktaş’ın, 2004’te vergi rekortmenl­eri arasında yer aldığını gösteren belge.
 ??  ?? Zekeriya Öz
Zekeriya Öz
 ??  ?? )DWLK ULAŞ
)DWLK ULAŞ
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye