Sabah

FACİA KURBANLARI­NA GÖZYAŞI

-

BAŞKAN Erdo ğan, Alemdar ailesinin facia da hayatını kay beden ferdinin cenaze törenin de gözyaşları­nı tutamadı. Erdo ğan tabuta da omuz Yerdi.

Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kartal’da çöken binanın enkazında devam eden arama kurtarma çalışmalar­ına ilişkin olay yerinde inceleme yaptı. Enkaz altında kalanların beklediği çadırı da ziyaret eden Erdoğan vatandaşla­rın acılarını paylaştı ve yakınların­ı kaybedenle­re taziyeleri­ni iletti.

Erdoğan daha sonra olayda yaralanan vatandaşla­rı, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Hastane başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan ve doktorlard­an bilgi alan Erdoğan, yaralılara “geçmiş olsun” dileklerin­i iletti.

FORMA VE TOP HEDIYE ETTI

Başkan Erdoğan, göçükten 20 saat sonra kurtarılan 5 yaşındaki Azra Havva Tekgöz ve göçükten 9 saat sonra kurtarılan 9 yaşındaki Mahmut Tayyip Alemdar’ı yoğun bakımda ziyaret etti. Erdoğan küçük Tayyip’e “Bana gel demedin mi? Nasılsın?” diye sordu. Tayyip ise “İyiyim” cevabını verdi. Erdoğan, küçük Tayyip’e telefon görüşmesin­de söz verdiği ve arkasında

Tayyip yazan Trabzonspo­r forması ile futbol topu hediye etti. Erdoğan, minik Azra’nın da yanına giderek onu öptü ve hediye verdi.

Başkan Erdoğan hastane önünde yaptığı basın açıklaması­nda “Buna artık ben afet demeyeceği­m çünkü bu bir afet değil. Bu ne yazık ki yıllardır konuştuğum­uz, bina yapımların­da kullanılma­sı gereken malzemeler ve zemin etütleri konularınd­aki sıkıntılar­dan kaynaklanı­yor” dedi.

 ??  ?? Azra Havva Mahmut Tayyip Alemdar Başkan Erdoğan, Mahmut Tayyip ve Azra Havva’nın yanısıra enkazdan kurtarılan 2 vatandaşı daha ziyaret etti.
Azra Havva Mahmut Tayyip Alemdar Başkan Erdoğan, Mahmut Tayyip ve Azra Havva’nın yanısıra enkazdan kurtarılan 2 vatandaşı daha ziyaret etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye