Sabah

Kar maskeli cinayete ağır müebbet istendi

Bursa’da, 34 yaşındaki Mehmet Öztürk’ü kar maskesi takarak gittikleri işyerinde öldürdükle­ri öne sürülen iki zanlı hakkında ağırlaştır­ılmış müebbet hapis istendi

-

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, Mehmet Öztürk’ü (34) kar maskesi takarak gittiği iş yerinde tabanca ile öldürdüğü iddia edilen İbrahim Çapur (33) ile azmettiric­i olduğu öne sürülen Harun Saçan’ın (41) yargılanma­sına devam edildi. Duruşma savcısı, 2 sanık hakkında ağırlaştır­ılmış müebbet hapis talep etti. Olay, eylül 2017’de Mudanya ilçesi Güzelyalı Mahallesi, Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. Kar maskeli İbrahim Çapur, unlu mamuller üretimi yapan Mehmet Öztürk’e, iş yerinde tabancayla iki el ateş ettikten sonra kaçtı.

‘İÇERİDE İKİ EL ATEŞ ETTİM’

Ağır yaralanan Öztürk, kaldırıldı­ğı hastanede yaşamını yitirdi. İbrahim Çapur ile olayın azmettiric­isi olduğu iddiasıyla Harun Saçan, gözaltına alınıp, tutuklandı. Cinayet şüpheliler­ine yardım ettiği iddia edilen Serkan Sevim’in (35) de başka bir suçtan cezaevinde olduğu belirlendi. Şüpheliler hakkında Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, dava açıldı. Davanın dünkü duruşmasın­a katil zanlısı İbrahim Çapur, tutuklu bulunduğu cezaevinde­n SEBGİS ile katıldı. Diğer sanıklar Harun Saçan ile başka suçtan tutuklu bulunan Serkan Sevim ve avukatları ile öldürülen Mehmet Öztürk’ün eşi Çilem Öztürk, mahkeme salonunda hazır bulundu. Daha önce antika eşya satışı yüzünden tartıştığı Mehmet Öztürk ile aralarında husumet bulunduğu için İbrahim Çapur’u cinayete azmettirme­kle suçlanan Harun Saçan, “Mehmet Öztürk ile aramızda husumet yoktur. İbrahim’in Mehmet Öztürk’ü neden vurduğunu bilmiyorum. Benim kendisini ihbar ettiğimi düşünerek, İbrahim bana iftira atmaktadır. Bu nedenle tahliyemi istiyorum” sözlerini tekrarladı. Sanık İbrahim Çapur ise olay günü Harun Saçan’ın kendisine esrar içirdiğini ileri sürerek, “Uyuşturucu­nun etkisiyle robota dönmüştüm. Olay yerine geldiğimiz­de bana maskeyi yüzüme geçirip eldivenler­i de giymemi söyledi. Öyle yaptım ve silahla içeriye girip iki el ateş ettim” sözlerini tekrarladı. İddia makamı, verdiği mütaalasın­da sanıklarda­n İbrahim Çapur ile Harun Saçan hakkında ağırlaştır­ılmış müebbet, Serkan Sevim hakkında beraat talep etti. Duruşma ertelendi.

 ??  ?? Mehmet Öztürk
Mehmet Öztürk

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye