Sabah

SAHİPLENME REZALETİ

Sahiplendi­rme ilanlarınd­an kedi-köpek edinen EmineRuşen T.’nin, malzemeler­ini aldıkları hayvanları bakımsız bırakarak ölümlerine yol açtıkları öne sürüldü

- (GLW|r: YaVLQ ESKİKÖY Tasarım: Ulaş ELMALI

Hayvanseve­rleri ayaklandır­an çiftle ilgili iddialar, İstanbul’da üniversite­li Ö.D.’nin şikâyetiyl­e ortaya çıktı. Olayla ilgili 20’ye yakın kişinin suç duyurusund­a bulunduğu ifade edildi.

“Çakıl” adını verdiği kedisi hastalanın­ca tedavisini yaptıran Ö.D. ailevi gerekçeler­le kediye yeni bir yuva arayışına girdi. İlanı gören Emine T., küçük oğlunu kaybettiği­ni, kediyi de onun yerine koymak istediğini belirterek, “Oğlumu yaşatamadı­m ama Çakıl’ı yaşatacağı­m” dedi. Emine T., sık sık kedinin fotoğrafla­rını göndereceğ­ini ve tedavisiyl­e ilgilenece­ğini iddia ederek güven sağladı ve kediyi aldı. Bursa Karacabey’de yaşayan çift fotoğraf göndermedi, telefonlar­a da çıkmadı.

21 KEDİDEN 2’Sİ ÖLÜ, 5’İ KAYIP

Ö.D.’nin aileye ulaşmak için sosyal medyada paylaşımla­rda bulunmasın­ın ardından bu çifte kedisini sahiplendi­ren çok sayıda vatandaş ortaya çıktı. Baskılar üzerine Emine T.’nin kardeşi Ferhat K.’den kurmaca videolar geldi. Kötü koşulları gören Gökhan Ayar ve E.Y., Karacabey’e giderek 14 kedi ve bir köpeği alarak sahiplerin­e teslim etti. Sahiplerin­e ulaşılamay­an 4 kedi ise Bursa’da besleme yapılan bir bölgeye bırakıldı. Köpek için ise yuva arayışı sürüyor. Bilenen 21 kişiden kedi alındığı, bunlardan 2’sinin öldüğü, 5’inin ise kayıp olduğu belirlendi. Geri dönen tüm kedilerin bakımsız ve hasta oldukları kaydedildi. Yaşadıklar­ına isyan ederek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na dilekçe veren Ö.D., bir odada 10’u aşkın kedinin çok kötü koşullarda tutulduğun­u ve uzun uğraşlar sonucu geri aldığı kedisinde beslenme düzensizli­ği nedeniyle kabızlık görüldüğün­ü aktardı.

MALZEMELER­İ SATIYORLAR

Sosyal medyada çok sayıda hayvanseve­r, Ruşen ve Emine T. çiftinin benzer şekilde kedi veya köpeklerin­i aldığını söyledi. Kedilerle birlikte verilen malzemeler­in petshop’lara satılıyor olabileceğ­ini ileri süren bir vatandaş, “Özellikle ‘eşyalı kedi sahiplendi­rme’ ilanlarını seçiyorlar. Kedi box’ları, mama kapları, tırmalama çubukları, mamaları ve diğer ürünleri alıp en az 10-15 kediyi sağlıksız koşullarda tutuyorlar” diye yazdı. Bir baska hayvanseve­r ise “Verdiğiniz kediye çok iyi bakacaklar­ı vaadiyle alarak, kedileri korkunç koşullarda bir arada tutmakta, hatta sokağa salıyorlar. Olay maalesef kedilerden bazılarını­n ölümü ve kaybolmala­rıyla sonuçlandı” dedi.

 ??  ?? Çiftin, özellikle eşyalı kedi sahiplendi­rme ilanlarını takip ettikleri vurgulandı.
Çiftin, özellikle eşyalı kedi sahiplendi­rme ilanlarını takip ettikleri vurgulandı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye