Sabah

IYI PARTI IHANET SÜRECININ IÇINDE

HDP ile kurulan ittifaka tepki olarak İyi Parti’den istifa edip AK Parti’ye katılan Manisa Milletveki­li Tamer Akkal: İyi Parti’de birçok kişi, parti yönetimini­n büyük bir ihanet süreci içerisinde olduğunu düşünüyor

- RÖPORTAJIN TAMAMI ’de EDITöR: MHVXW ALTUN TASARıM: Ulaş ELMALI

sBCBI DPN tr

Türkiye, 31 Mart yerel seçimlerin­de CHP-HDPİyi Parti ve Saadet ittifakını konuşuyor. Seçmen üzerinde şok etkisi yaratan bu bu ittifaka parti yönetimler­inden de tepki sesleri yükseliyor. İyi Parti Parti Manisa Milletveki­li Tamer Akkal da bu isimlerden biri. HDP destekli İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer ve Manisa’daki bazı HDP’li ilçe belediye başkanı adaylarını­n dayatılmas­ına isyan ederek İyi Parti’den istifa eden Tamer Akkal, AK Parti saflarına katıldı. Tamer Akkal ile Millet İttifakı’na HDP’nin katılma sürecini, İyi Parti’de yaşanan savrulmayı ve İzmir’deki seçim yarışını konuştuk.

PUSUDA BEKLİYORLA­R

n Meral Akşener’in istifa ve geri dönüş sürecinde neler oldu?

İyi Parti kuruluş aşamasında merkeze oturan bir Kuvay-ı Milliye hareketi olarak düşünülmüş­tü. Zaman içinde bunun dışına çıkıldı. Meral Akşener, Cumhurbaşk­anlığı seçiminde büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. İstifa edince de, partide “Bir genel başkan partiyi bırakıp gidiyorsa biz neden buradayız” sesleri yükselmeye başladı. Genel başkan yardımcıla­rı pusuda bekliyorsa da Akşener olmadan İyi Parti’nin anlamı olmadığını bütün teşkilat biliyordu. Meral Hanım istifasını geri çekse de parti içindeki etkisini kaybetti. Yetkilerin­i adeta tamamen Koray Aydın’a devrederek köşesine çekildi. Koray Bey ise zaten dünden razıydı. Zaten bu partiye geliş amacı da İyi Parti’ye ele geçirmekti. Sonuç olarak Meral Hanım artık bir genel başkan gibi davranmıyo­r.

n Akşener sonrasına hazırlanan adaylar var mı?

Var tabi. Çok isteyenler ve hazırlık yapanlar hep oldu. Mesela Koray Aydın ve Ümit Özdağ ön planda olan isimler. Şu anda ikisi birlikte hareket ediyor. Benim tahminim şu. 31 Mart seçim sonuçları açıklanır açıklanmaz İyi Parti olağanüstü kongreye gidecektir. Benim şahsi düşüncem Meral Hanım yerel seçimlerde­n sonra yapılacak kongrede aday olmayacakt­ır. n

Zaten sıkıntılar­ın başlangıcı da burası oldu. Ben de dahil bir kesim CHP ile ittifakı istemedi. İşin en kötü olan boyutu şu: CHP ile ittifak görüşmeler­i yapılırken bırakın milletveki­llerini, Divan’a bile bu konu götürülmed­i. Genel Başkan yardımcıla­rına dahi sorulmadı. Bütün pazarlık sadece iki Genel Başkan yardımcısı­nın bilgisi dahilinde gerçekleşt­irildi. Sonuç da ortada.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye