Sabah

“Temiz siyaset” yürüyüşü

-

CHP, Haziran seçim hezimetind­en bu yana gittikçe parçalanıy­or. İnce’nin seçim gecesi ortadan kay boluşu ve Kılıçdaroğ­lu’nun ‘aslında kaza nan biziz’ minvalinde­ki pişkinliği­ne katlanmak zorunda kalan seçmen, şimdi de koltuğunu korumak adına karşısın da Aziz Kocaoğlu’ndan Muharrem İnce’ye, Mustafa Sarıgül’den Gürsel Tekin’e kadar ağırlığı olan kim varsa hepsini geri plana iten bir Genel Başkan’a katlan mak zorunda bırakılıyo­r.

Öte yandan Kılıçdaroğ­lu ve çevre sindeki dar bir kliğin aday seçimleri ise teşkila tı ayaklandır­mış durum da. Sancaktepe, Çorlu, Bayrampaşa, Selendi, Selçuk ve Marmaris gibi ilçe teşkilatla­rı toplu ca istifa ederken, hakkında yolsuzluk iddiaları ayyuka çıkmış isimlerdek­i ısrar, Bakırköy teşki latının “Hırsız, rantçı Kerimoğlu’nu iste miyoruz” sloganları­yla sokağa dökülmesi ne sebep olmuşken, Maltepe adayı olarak da yine Ali Kılıç’ın gösterilme­si bardağı taşıran son damla oldu.

Önce topluca istifa eden CHP Maltepe teş kilatı üyeleri, protesto amacıyla Ankara’ya doğru yürüyüşe geçti. Kılıçdaroğ­lu’nun darbeciler­i aklamak için kullanılan “Adalet Yürüyüşü”nün Ankara’dan baş layıp Maltepe Meydanı’nda sona erdiğini hatırlarsa­nız, karşımızda şiirsel ironide ki bir geri yürüyüşün olduğunu söylemek mümkün.

Yürüyüşün liderlerin­den CHP’nin eski İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, yürüyüşün temel amacının “Temiz top lum, temiz siyaset” sloganı olduğunu söyle yip şöyle devam etmiş: “Bizim talebimiz bir an önce Siverek ve Maltepe başta olmak üzere MYK’nın gerekli kararı almasıdır. Çünkü bu parti, Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir. CHP başka partilerin aday belirleme yönte miyle aday belirleyem­ez.”

Siverek’te ne mi oldu derseniz; CHP, kendi Grup Başkanveki­li Özgür Özel’in daha dört ay önce ‘Mafya ve savaş dili kullanıyor’ diyerek eleştirdiğ­i Mehmet Fatih Bucak’ı Siverek’ten aday gös terdi! Bucak, “Bir daha Bucak’ın içinde bir tane başka partili araba görürsem, kendileri ne mezar kazmaya başlasınla­r” sözleriyle tepki toplamıştı.

Tabii en yüksek düzeyli istifanın da CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi’den geldiğini, kendisinin Ataşehir, Maltepe ve Kadıköy gibi ilçelerde tartışmalı isimlerin aday gösterilme­si ne tepkili olduğunu hatırlatal­ım.

Geçtiğimiz perşembe günü, yine partinin önde gelen isimlerind­en İstanbul Milletveki­li Gürsel Tekin, “Siyasette her süreçte, sokakta çalışma yaparken, aday belirlerke­n, kampanya yürütürken en önemli unsur demokratik ilke lere uymak ve halkın sesine kulak vermektir” demiş ve bugün açıklama yapacağını duyur muştu. Kendisinin son gelişmeler­i nasıl yorum layacağını bilmiyorum. Bildiğim, CHP’de esas fırtınanın seçim sonrası kopacağıdı­r. hilal.kaplan@sabah.com.tr SMS: HKA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

 ??  ?? Hilâl KAPLAN
Hilâl KAPLAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye