Sabah

KANDİL’DEN SABAH’A SALDIRI TALİMATI

Terör örgütü PKK’nın SABAHATV’nin İstanbul Balmumcu’daki binasına yönelik hain saldırı planı, bir teröristin itirafıyla ortaya çıktı Dolmabahçe’deki saldırıyı yapan PKK hücresi SABAH-ATV binası içinde fedai saldırısı yapmayı planladı. Ancak teröristle­r y

-

PKK’NIN SABAH/ATV’nin Balmumcu’daki binasına hain saldırı planı, bir teröristin itirafları­yla ortaya çıktı

DOLMABAHÇE saldırısın­ı yapan PKK’lı ekibin SABAH-ATV binası önünde keşif yaptığı, sıkı güvenlik nedeniyle saldırıdan vazgeçtiği belirlendi. İtirafçı İhsan Köçeroğlu, saldırı emrini Kandil’deki Erhan Porsipi kod adlı İshak Özçaktu adlı teröristte­n aldığını da açıkladı.

Terör örgütü PKK, SABAHatv binasına hain bir bombalı saldırı düzenlemek istedi. Kandil’ren verilen saldırı talimatı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca hazırlanan iddianamed­e yeraldı. Bu amaçla keşif-istihbarat faaliyeti yürüten, ancak sonradan itirafçı olunca hain planı deşifre eden İhsan Köçeroğlu, baş şüpheli olarak yer alıyor.

İtirafçı olunca İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinc­e sorgulanan Köçeroğlu, ‘fedai eylemi’ şeklinde bir terör saldırısı planladıkl­arını, ancak güvenliğin sıkı olması nedeniyle bu terör saldırısın­dan vazgeçtikl­erini itiraf etti. Köçeroğlu’na, saldırı için talimat veren kişi Erhan Porsipi kod adlı İshak Özçaktu isimli örgüt yöneticisi idi.

Köçeroğlu, İstanbul’a da İshak Özçaktu’nun talimatıyl­a Azad/Zana kod adlı Mehmet Reşat Tekin adlı örgüt üyesiyle birlikte ‘sansasyone­l’ eylem yapmak üzere gönderildi. Ankara’da 29 kişinin hayatını kaybettiği 17 Şubat 2016’daki saldırısın­ın talimatını veren Erhan Porsipi yine iş başındaydı. Köçeroğlu, Porsipi’nin talimatıyl­a İstanbul’a geldi ve saldırı için keşif-istihbarat faaliyeti yürüttü, ancak güvenliğin sıkı olmasını gerekçe göstererek saldırıdan vazgeçti. Köçeroğlu bu süreci “SABAH-ATV binası önünden geçerken bir resmi ekip otosu iki tane silahlı özel güvenlik olduğunu fark ettim. Buraya yönelik silahlı saldırının yapılmasın­ın mümkün olmadığı kanaatine vardım” sözleriyle anlattı. REİNA GİBİ

Terör örgütü PKK özellikle 20152016 sürecinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyük kentlerde fason markası TAK’ın üstlendiği hain terör saldırılar­ı düzenlemiş­ti. SABAH’a planlanan saldırı 2016’yı 2017’ye bağlayan gece, terör örgütü DEAŞ’ın Reina’da düzenlediğ­i kalaşnikof­lu saldırıyı çağrıştıra­cak türde kurgulanmı­şti.

Mahkemece kabul edilen iddianamen­in Köçeroğlu haricindek­i yedi şüphelisi PKK mensubu

Kadir Ertaş, Özcan Akkurt, Yakup Şahin, Ekrem Toprak, Nevzat Aktin, Nihat Filiz ve Nermin Uzun. İddianamed­e şüpheliler ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma ve silahlı terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH’a saldırı yap mak üzere Kandil’den talimat verilen İhsan Köçeroğlu Avcılar’da silah ve bombaların saklandığı yeri polise böyle gösterdi.
SABAH’a saldırı yap mak üzere Kandil’den talimat verilen İhsan Köçeroğlu Avcılar’da silah ve bombaların saklandığı yeri polise böyle gösterdi.
 ??  ??
 ??  ?? Nazif KARAMAN
Nazif KARAMAN
 ??  ?? Atakan IRMAK
Atakan IRMAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye