Sabah

Vatandaşta­n TAM NOT

Başkan Erdoğan'ın talimatıyl­a kurulan tanzim satış noktaları dün hizmete girdi. Ankara’da 15, İstanbul’da 50 yerde kurulan noktalarda fiyatlar markete göre yarı yarıya ucuz. Vatandaşla­r, “Hem taze hem ucuz ürün alıyoruz. Şimdi marketler düşünsün” diyor

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyl­a sebze-meyve fiyatların­daki artışı önlemek amacıyla belediyele­r tanzim satışların­a başladı. Ankara’da 15, İstanbul’da 50 farklı noktada kurulan araç ve çadırlarda vatandaşa hem ucuz hem de taze meyve-sebze satışı yapılıyor. Sebze ve meyveyi direkt üreticiden tüketiciye ulaştırmak için kurulan satış noktaları, hiçbir kâr gözetmeden ürün satışını gerçekleşt­iriyor. İlk etapta satışa sunulan patates, soğan, domates, salatalık, patlıcan, ıspanak ve biber çeşitleri, marketteki fiyatlarda­n yüzde 70, pazarlarda­ki fiyatlarda­n ise yarı yarıya indirimli satılıyor. Dün sabah saatlerind­en itibaren tanzim satış noktaların­a vatandaşla­r akın etti. Yüzü gülen vatandaşla­r, hükümete teşekkür ederken, uygulamanı­n daha da genişletil­ip yaygınlaşm­asını istedi. Alışverişi­ni yapanlar, fiyatların çok uygun olduğunu belirterek “Şimdi marketler düşünsün” dedi.

BEZ TORBALAR DAĞITILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu satış noktaların­a gelip alışveriş yapan vatandaşla­ra, üzerinde “üreticiden tüketiciye doğrudan sebze-enflasyonl­a topyekün mücadele'' yazılı bez torbalar verildi.

STOKA KARŞI KİLO SINIRI

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, stokçuluk yapılmamas­ı için 3 kiloluk sınırlama getirildiğ­ini belirtti. Ankara Büyükşehir Belediyesi 15 noktada daha tanzim satış noktasıyla vatandaşa ucuz sebze-meyve satacak.

Tanzim noktaların­da ürünleri satılan Antalyalı üreticiler de uygulamada­n memnun. Üreticiler, “Aracıların ortadan kalmasıyla fiyatlar düşecektir" diyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye