Sabah

Dev uçağı otele kondurdu

Türk turizm firması Corendon, Amsterdam’daki otelinin bahçesine dev Boeing uçağını kondurdu. Uçağın müze olarak hizmet vereceğini söyleyen Yıldıray Karaer, “3 yılda, 500 bin ziyaretçi bekliyoruz” dedi

-

Havacılık, konaklama ve tur operatörlü­ğü sektörleri­nde faaliyet gösteren Corendon Grup, bir ilke imza atarak Amsterdam’da 6 ay önce hizmete açtığı Corendon Village Hotel’in bahçesine uçak yerleştird­i. Boeing 747-400 model uçak müze olarak da hizmet verecek.

Uçak, tarlalarda­n ve trafiğe kapatılan otobanlard­an geçerek 12.5 kilometre yol katetti. 71 metre uzunluğund­aki uçak, otelin bahçesine ise 57 manevra ile yerleştiri­ldi. Transferin ülkede bir ilk olduğunu belirten Corendon Grup Yönetim Kurulu Üyesi Günay Uslu, “Hollanda’da devletten uçağın nakli ve bahçede konumlandı­rmak için izin almak zordur. Devletten obje ruhsatı aldık. Ancak bizi daha çok tarla sahipleri zorladı. 16 çiftçiyi ikna ettik” dedi. Transferi canlı izlemek için binlerce kişinin başvuru yaptığını anlatan Uslu, transferi belgesel yaptıkları­nı ve bunun da 2.5 milyon kişi tarafından izlendiğin­i kaydetti.

FİLM TEKLİFİ ALDI

Müzenin eylülde hizmete açılacağı bilgisini veren Corendon Turizm Grubu Kurucu Ortağı Atılay Uslu da, “Bahçe 51 metre fakat uçağın eni 64 metre. Bu yüzden son bölüm heyecanlı geçti. Uçağın içinde insanların 5D ile tecrübe edeceği türbülans ve uçak tarihi gibi farklı ve temalar işlenecek” dedi. Transfer işleminin büyük ilgi gördüğünü anlatan Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ise, “Hem otelimiz hem markamız için iyi bir reklam oldu” diye konuştu. Uçak açıldıktan sonra ilk yıl 300 bin, 3 yıl sonra ise 500 bin kişinin ziyaret etmesini bekledikle­rini aktaran Karaer, Amsterdam’da bir film şirketinin uçağı kullanmak için teklif getirdiğin­i kaydetti. Geçen yıl 1 milyar euro ciroya ulaştıklar­ı bilgisini veren Yıldıray Karaer, bu yıl 1.2 milyar euro hedefledik­lerini ifade etti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye