Sabah

PKK’lının cenazesine gidenler OY İSTİYOR

-

VAN’ın Gürpınar ilçesinde 1999’da teröristle­rin mayınlı saldırısın­da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gözcü ‘nün (27), Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşayan ağabeyi Yılmaz Gözcü, Türkiye’nin bir beka sorunu varken, 31 Mart seçimlerin­de Atatürk’ün kurduğu CHP’nin terörün siyasi uzantısı HDP ile ittifak yapmasının şehit ailelerini üzdüğünü söyleyerek “Son zamanlarda ülkemizin birliğini bozmak adına yapılan ittifaklar­ı gördük, görmeye de devam ediyoruz. Onlar ittifak yaptıkça, ülkemiz güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Bizler şehit ailesi olarak, her zaman devletimiz­in ve bayrağımız­ın yanındayız. Her seçim olduğu gibi bu seçimde de yine iktidar olamayan CHP, HDP ile ittifak içerisine girmiştir. Şehit aileleri vatanı ve bayrağı için şehit düşmüş çocukları mezarların­da rahat uyuması için terör destekçile­riyle hiçbir zaman yan yana gelmeyecek­tir. Bunlar yıllardır gizli pazarlıkla­rla bayrağımız­ın altında her türlü senaryoyu yazdılar. Ama son yıllarda başarısızl­ıkları ve ülkemizin yükselişi kendilerin­i rahatsız ettiği için açık açık vatan hainliği yaparak, utanmadan ve sıkılmadan ittifak yapıyorlar. 15 TEMMUZ hain darbe girişimind­e tek yumurta ikizi polis memurları olan oğulları Ahmet-Mehmet Oruç’u Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda şehit veren Adanalı Ali Oruç, CHP’nin HDP ile ittifakına tepki gösterdi. Şehit babası, “Benim askerlerim­e, polisime, çocuğuma kurşun sıkanlarla nasıl beraber olursunuz? İttifak kurduğun parti gelsin benim evladımı vursun, sonra gel benden oy iste. PKK’lıların cenazesine gidiyorsun sonra gelip oy istiyorsun. Benim vicdanım sızlar. Allan şaşırtması­n Bu ittifaklar­la ülkenin ve devletin üzerinde kirli oyunlar oynuyorlar. Millet bunu görüyor. İttifak yapanlar bu vatanın kolay Bu seçimde de bunlara bir ders vereceğiz” dedi. ama maalesef bunlar şaşırmış. ‘Bir oy alacağım’ ya da ‘belediye kazanacağı­m’ diye şehit ailelerini üzmesinler. Hangi şehit ailesine giderseniz gidin bu ittifak bizleri yürekten yaralıyor. CHP’nin, askerine, polisine kurşun atan PKK’nın partisi olan HDP ile yaptığı ittifak doğru değil. Vatanımız, milletimiz, bayrağımız ve ezanımız için nasıl canımızı seve seve veriyorsak, onların da aynısını yapması gerekir” diye konuştu.

Baba Oruç, Erdoğan’ın şehit ailelerini­n her zaman yanında olduğunu söyleyerek “Gerçekten Başkanımız­ın şehit ailelerine hakkını inkar edemeyiz. Hangi sözü verdiyse yaptı. Umreye gittiğimde gece gündüz Erdoğan için ‘Allah onu başımızdan eksik etmesin’

diye dua ettim” dedi.

 ??  ?? Şehit Mehmet Gözcü ‘nün ağabeyi Yılmaz Gözcü Şehit ikiz polislerin mezarların­ın bulunduğu kabristanı­n girişinde Ahmet-Mehmet Oruç’un fotoğrafla­rı asılı.
Şehit Mehmet Gözcü ‘nün ağabeyi Yılmaz Gözcü Şehit ikiz polislerin mezarların­ın bulunduğu kabristanı­n girişinde Ahmet-Mehmet Oruç’un fotoğrafla­rı asılı.
 ??  ?? Lütfü YALGI
Lütfü YALGI
 ??  ?? Murat KARAMAN
Murat KARAMAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye