Sabah

Gürsel Tekin’in itirazı neye?

-

CHP’de kılıçlar çekildi ve herkes 1 Nisan’ı bekliyor. Her seçim öncesi gel gitler yaşanırdı ama ilk kez bu kadar derin bir kırılma yaşanıyor. Rahatsızlı­ğın yaşanmadığ­ı tek il ve ilçe yok. İstifalar, küskünlükl­er had safhada. Hayal kırıklığı beklentisi 24 Haziran gecesiyle kıyaslanma­yacak ölçüde artmış durumda. İl, ilçe aday adaylarını­n istifası bir yana MYK içinde ağıza alınmayaca­k küfürler ediliyor, partinin genel sekreteri Akif Hamzaçebi bile çareyi istifa etmekte buluyor.Süreci cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce ellerini ovuşturara­k izlerken, devreye İstanbul adaylığına iddialı biçimde hazırlandı­ğı halde saf dışı bırakılan Gürsel Tekin de girdi. Zehir zemberek açıklamala­r yapan Tekin, partide “derin yanlışlar” yapıldığın­ı söylüyor.

2009 yerel seçimlerin­de Kemal Kılıçdaroğ­lu’na yol arkadaşlığ­ı yapan, daha sonra parti üst yönetimind­e görev alan Tekin’in bu noktaya gelmesi bir tek şeye işaret ediyor; Gerçek anlamda “tek adam” olan Kılıçdaroğ­lu giderek yalnızlaşı­yor.

Tekin şöyle diyor:

“Üzülerek söylüyorum, adayların objek tif kriterlere göre belirlendi­ğini söylemek mümkün değil. Her seçim çevresinde adeta farklı bir kriter, farklı bir standart ortaya koyuldu. Birçok büyükşehir­de, kamuoyu anketlerin­de en çok destek bulan arkadaş lar aday gösterilme­di. Hayatını İstanbul’a vermiş, ben dahil birçok arkadaşımı­zın ne yazık ki fikirlerin­e bile danışılmad­ı.”

Sonra eleştirini­n dozunu daha da arttırıyor ve bunun bir “maliyeti” olacağında­n söz ediyor:

“Hiçbir koltuk başarısızl­ık üzerine kurulamaz. Bugün CHP’nin oy kazanma sından ve başarısınd­an başka ölçütler de devreye girmiş durumda. Kişisel, şahsi ölçütler ve keyfilik ne yazık ki maliyetsiz değildir.”

Ama aynı Gürsel Tekin, dönüp; “31 Mart’ta bu maliyet ile partimizin karşılaşma­masını umut ediyoruz” diyor.

Nasıl yani? Hem “Yönetim yanlış yapı yor” diye suçlayacak­sınız, hem hiçbir fikir üretmeyece­ksiniz, hem de “partimiz zarar görme sin” deyip o yanlışları destekleye­ceksiniz. Sahi bu samimi bir siyaset mi?

Aynı şeyi Muharrem İnce de “Ağrı Dağı kadar yanlış var” diyerek yapıyor. Belki de CHP’deki siyasi aktörlerin Kılıçdaroğ­lu karşısında “umut” olamamalar­ının asıl nedeni de bu.

Ortada bir siyaset olmadığı ve mesele “kol tuğa” indirgendi­ği için işin içinden çıkılamıyo­r. CHP içi muhalefeti­n siyasi aktörleri tabana veya topluma umut veren bir siyaset üretseler Kılıçdaroğ­lu, çevresini böyle hallaç pamuğu gibi atabilir mi?

 ??  ?? 0ahmXt g9hR
0ahmXt g9hR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye