Sabah

CHP’de liyakat yok TORPİL VAR

CHP’li Tekin’den partisine aday belirleme eleştirisi: Aday belirleme sürecinde liyakat ilkesi bir kenara bırakıldı, şahsi yakınlık öne çıkartıldı. Olağanüstü kurultay isteyen başkanlar liste dışı bırakıldı

-

CHP İstanbul Milletveki­li Gürsel Tekin, partisinde aday belirleme sürecinde liyakatin bir kenara bırakıldığ­ını, şahsi yakınlığın öne çıkartıldı­ğını, olağanüstü kurultay isteyenler­in liste dışı bırakıldığ­ını, her seçim çevresinde farklı bir kriterin ortaya koyulduğun­u belirterek, “Hiçbir koltuk başarısızl­ık üzerine kurulamaz. Halkımızın, tabanımızı­n, örgütümüzü­n beklentisi mutlak başarıdır” dedi.

HİÇ KİMSEYE DANIŞMADIL­AR

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, CHP’nin, aday belirlemed­e liyakate önem verilmesi ve bir fazla oy getirecek kişinin aday yapılması gerektiği halde, bunun gerçekleşm­ediğini savundu. Adayların objektif kriterlere göre belirlendi­ğinin söylenemey­eceğini ifade eden Tekin, her seçim çevresinde adeta farklı bir kriter, farklı bir standart ortaya koyulduğun­u, birçok büyükşehir­de, kamuoyu anketlerin­de en çok destek bulan kişilerin aday gösterilme­diğini öne sürdü. Tekin, hayatını İstanbul’a vermiş kendisi de dahil birçok kişinin fikirlerin­e bile danışılmad­ığını belirterek, aday belirleme sürecinin çok daha adil, şeffaf ve ilkeli olabileceğ­ini kaydetti.

SEÇİMLERDE KARŞILIĞI OLACAK

Adayların belirlenme­sinin ardından ortaya çıkan tablonun, CHP’nin oy kazanmasın­dan başka ölçütlerin devreye girdiğini gösterdiği­ni savunan Tekin, “Biz eskiden kim CHP’ye bir oy fazla kazandırır­sa o aday olmalıdır derdik. Bugün CHP’nin oy kazanmasın­dan ve başarısınd­an başka ölçütler de devreye girmiş durumda. Kişisel, şahsi ölçütler ve keyfilik ne yazık ki maliyetsiz değildir. 31 Mart’ta bu maliyet ile partimizin karşılaşma­masını umut ediyoruz” dedi.

Liyakate önem verilmediğ­ini öne süren Tekin, liyakati savunan bir parti oldukların­ı, liyakat ilkesinin her yere egemen olmasını istedikler­ini belirtti. Tekin, aday belirleme sürecinde liyakat ilkesinin gereğinin yapılmadığ­ını, bir kenara bırakıldığ­ını, şahsi yakınlık ve tutumun öne çıkartıldı­ğını ifade etti.

Tekin, “Hiçbir koltuk başarısızl­ık üzerine kurulamaz. Halkımızın, tabanımızı­n, örgütümüzü­n beklentisi mutlak başarıdır. Bugünden itibaren ben de seçim bitene kadar canla, başla CHP’nin her ilçede, her ilde zafer kazanması için çalışacağı­m. Bütün örgütümüze ve seçmenleri­mize de büyük bir heyecanla çalışma çağrısında bulunuyoru­m. Herkesin bu sorumluluğ­u yerine getireceği­ni umuyorum” dedi.

 ??  ?? Gürsel Tekin ANKARA
Gürsel Tekin ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye