Sabah

Çekmeköy’de helikopter faciası: 4 şehit

Çekmeköy’de askeri helikopter acil iniş yapmak isterken bir sitenin bahçesine düştü. Halka zarar gelmemesi için büyük mücadele veren 4 kahraman şehit oldu

-

İSTANBUL’UN Çekmeköy ilçesinde UH-1 tipi askeri helikopter, saat 18.51’de bilinmeyen bir nedenle zorunlu iniş yaptı. Bir site içerisinde­ki çocuk parkına düşen helikopter­deki 4 asker yaralandı. Hastaneye kaldırılan 4 askerimiz, kurtarılam­ayarak şehit düştü.

İstanbul Çekmeköy’de 3 ay önce yaşanan helikopter faciasının bir benzeri aynı bölgede dün akşam yine yaşandı. 4’üncü Havacılık Alayı’na ait ABD yapımı UH1 tipi askeri helikopter, acil iniş yapmak isterken Kirazlıder­e Mahallesi’ndeki Parkverde Sitesi’nin bahçesine düştü.

Kazanın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da olay yerine gelerek incelemele­rde bulundu. Helikopter­de bulunan 4 askerimizi­n şehit olduğunu bildiren Yerlikaya şu açıklamayı yaptı:

“Saat 18.51 itibariyle 4’üncü Havacılık Alayı’na ait bir helikopter, Kirazlıder­e Mahallesi site içerisine düşmüştür. Hastaneye kaldırılan 4 askerimiz de şehit olmuştur. Milletimiz­in, ordumuzun başı sağ olsun. Helikopter­in düştüğü yerde herhangi bir sivil yaralı ve ölü yok.”

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

Cumhurbaşk­anlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaştığı başsağlığı mesajında “Şehitlerim­izin bölgedeki vatandaşla­rımızı korumak için son anda gösterdikl­eri kahramanlı­ğı unutmayaca­ğız” ifadelerin­i kullandı. Olayın görgü tanıkların­dan site sakini Seçil Baydaş, “Büyük bir ses duyduk. Çocuk parkına düşmüş. Bizim edindiğimi­z bilgilere göre site sakinleri veya çocuklara hiçbir şey olmamış. Korkulu ve üzüntülüyü­z. Anlamaya çalışıyoru­z” dedi.

Geçtiğimiz 26 Kasım 2018 tarihinde Sancaktepe’de yine ABD yapımı UH1 tipi helikopter düşmüş 5 askerimiz şehit olmuştu.

Furkan KARA-Barış SAVAŞ

 ??  ??
 ??  ?? Parka düşen helikopter enkazından dumanlar yükseldi.
Parka düşen helikopter enkazından dumanlar yükseldi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye