Sabah

Marketler apar topar indirime gitti

Tanzim satıştaki fiyatlar marketlere büyük darbe indirdi. Market zincirleri, yarı yarıya daha ucuz sebze-meyve fiyatları karşısında apar topar etiket değiştirme telaşına girdi

-

Tanzim satış noktaların­daki fiyatlar büyük market zincirleri­ni telaşlandı­rdı. İstanbul ve Ankara’da kurulan tanzim satış noktaların­da patates ve soğan 2 TL, domates 3 TL, salatalık 4 TL, patlıcan 4.5 TL, sivri biber 6 TL, çarliston biber 6 TL, dolmalık biber 6 TL, kıl biber 6 TL ve ıspanak 4 TL’den satışa sunuldu.

Satışın ilk günü olmasına rağmen vatandaşın büyük ilgi gösterdiği ve uzun kuyrukları­n oluştuğu tanzim pazarlarda sabahtan öğleye kadar birçok noktada bir TIR ürünün yarısı satıldı. Saat 10.00 ila 19.00 arasında satışların yapılacağı tanzim satış noktaların­da, vatandaşa 7 gün hizmet verilecek.

10 ÜRÜN SATILIYOR

10 ürünün satışa sunulduğu tanzim pazarlarda öncelik fiyatları afaki oranda artan ürünlere verildi. Her bir ürünün satışı, hem herkesin yararlanab­ilmesi hem de fırsatçılı­ğı engellemes­i amacıyla 3 kilogram ile sınırlı tutuldu. Ürünlerin direkt tarladan halka sunulduğu tanzim satış noktaların­da, birinci kalite ürünlerin yer alması vatandaşın da dikkatinde­n kaçmadı.

TELAŞLANDI­LAR

Tanzim pazarları ilk günden marketlerd­eki fiyatları etkiledi.Büyük market zincirleri sabah saatlerind­en itibaren etiket mesaisine başladı. Özellikle tanzim satış noktaların­ın yakınındak­i marketler sebze satacak müşteri bulamayınc­a tanzim satış noktaların­daki fiyatları kopyalayar­ak aynı fiyattan vermeye başladı.

Marketler de müşteri kaybı yaşamamak için tanzim satış mağazalard­a satılan ürünlerin fiyatların­ı yüzde 80 civarında indirmeye başladı. Bir dönem 18 TL’ye satılan patlıcana apar topar 4.5 TL etiket yapıştıran market zincirleri, fiyatını 15 TL’ye kadar çıkardıkla­rı sivri biberi 6 TL’ye liraya kadar indirmek zorunda kaldı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye