Sabah

Kadıköy’de Pazar Keyfi!.

-

“K lasik Sabahlar Kahve Konserleri”miz başladı, pazar keyiflerim­iz de geri döndü..

Hafta sonu, Ankara’dan sevgili kardeşim Kemal’le 1ükhet de bizdeydi. Pazar sabahı önce Kadıköy’e gittik. Karaköy vapur iskelesi ikinci katındaki o içi birbirinde­n harika, sergi gibi hediyelik eşyalar ve enfes kitaplar olan İstanbul Kahvesi’ndeki konsere.. Mimar Sinan Üniversite­si Konservatu­arı öğrenciler­i Ceren Altınel, Seher

Karabiber ve Zeynep Bölük’ten kurulu flüt triosu, Danimarka ve Norveçli sanatçılar­dan enfes bir konser sundular..

Nasıl neşeli çaldılar.. Çaldıkları­nı birbirleri­nin gözlerinin içine bakarak, tebessüm ederek nasıl yaşadılar..

Onlar eğlenince, siz de eğleniyors­unuz tabii.. Hele çepeçevre panoramik camlardan gelen giden gemileri, uçuşan martıları ve uzaktan görünen İstanbul siluetini izliyorsan­ız..

Nasıl bir alkış.. Gittiler.. Konser bitti.. Az sonra üçü birden bana geldiler.. “Bir resim çektirebi lir miyiz?.”

Şaka yaptım.. “Bir parça daha çalarsanız olur..”

Dememle kalmadı. Flütlerini kutularınd­an çıkarıp, hemen mikrofonla­ra yürümezler mi?. Çaykovski’nin Kuğu Gölü’nden o ünlü Dört Küçük Kuğu’nun Dansı’nı üflemezler mi?.

Valla salon bu defa beni alkışladı, o harika parçayı da çaldırdığı­m için..

Teşekkürle­r bize bu konserleri sunan Ozan Kardeşime.. (Binici)

Bu pazar da, gene Mimar Sinan’dan iki beşli, Mozart ve Albeniz başta, popüler yapıtlar sunacaklar..

(Bu arada.. Salep’in kilosu 800 lirayı geçmiş. Gazeteler yazdı. Ben o konseri hep çok sevdiğim salebimi yudumlayar­ak izlerim ya.. Darılmasın­lar. Bu hafta sundukları salep değil, iğrenç bir şeydi. “Salep’in “S” si olsun içinde birader.. Şekerli süt tozu gibi bir şey!. Yapmayın. Ya salep yapın, siz de fiyatını arttırıp. Ya da salep satmayın.. Oraya ben, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geliyorum.. Kapıda öyle yazıyor, unutmayın.)

Kadıköy konseri sonra istikamet Kuzguncuk.. Kuleli öğrencisi Fuat Uluç’un hafta sonu, harici elbiseleri kuşanıp, Kuzguncuk güzelleriy­le promenad yaptıkları İcadiye Caddesi’ndeki Çikolata Fabrikası’nda, dostumuz, kardeşimiz olan Fırat’a, brança..

Güneş de açmaz mı?. Dışarda oturup bir cadde keyfi yaptık ki, Sevgili Kemalim ve Nükhetimle..

★★★

Konserle başladık.. Boğaziçi Üniversite­si Albert Long Hall konserleri­nde de tatil sona erdi. Yarın akşam 19.30’da muhteşem bir konserle başlıyoruz.

“Karşıyaka Belediyesi’nin ülkemize armağan ettiği Karşıyaka Oda Orkestrası’nı Şef Rengim Gökmen yönetecek” dersem, konserin çapını anlarsınız.

Elgar, Saygun ve Çaykovski seslendire­cekler.

Saygun’un Anadolu ritmleri ve ezgileri içeren bu tek “Oda Orkestrası” eserini öyle merak ediyorum ki!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye