Sabah

Yok böyle bir serbest piyasa!

-

SIYASAL IKTIDARıN piyasadaki TıKANıK Lığı AçıP REKABETI CANLANDıRM­AK için belediyele­r aracılığıy­la yaptığı GEçICI hamleye “teorik” itirazları olanlar da var.

“Devlet tezgâhın arkasına BIR KEZ BILE OLSA geçerse oyunun kuralları bozulur” diyorlar.

Kusura bakmasınla­r... PIYASAYı DüZENLE YECEğINI varsaydığı­mız o doğal denge, GIZLI ELINI bugünlerde NEREYE KOYACAğıNı şAşıR Mış durumda.

Yaşanan türbülanst­a, MEşRU BIR TICARI REF LEKS olan stokçuluk, tekelcilik seviyesine gelmiş durumda. Yani ilk fırsatta vurgunculu­ğa sıçra yan serbestliğ­in bizzat kendisi PIYASAYı KILITLE MEYI riski oluşturur halde.

Ortodoks solcular gibi, TEORIK OLARAK BöYLE BIR şEY IMKâNSıZ demeyin lütfen. İdeolojini­ze mi inanacağız yoksa hayatımızı­n pratikleri­ne mi?

Kaldı ki kapitalizm­in kalesi ABD 2008 krizin de piyasaya açıktan müdahale ederek o oyunun kuralların­ı zaten bozmuş... Trump demir çelik vergisi üzerinden, sıcak çatışmanın işaret fişeği olan EKONOMIK SAVAş ilan etmiş...

Türkiye ise bu CANGıLDA elini cebine sokup, önünde her hangi bir YASAL ENGEL BULUNMA YAN icraatları­nın UZUN VADELI PSIKOLOJIK ETKI LERINI hesaplayac­ak... Islık çalarak meleklerin cinsiyetin­den hallice teorik tartışmala­rla meşgul olacak, öyle mi?

Yeryüzünde nerede var Allah aşkına BöYLE BIR SERBEST PIYASA? Ütopyaları­nız da mı?

İyi de BURASı ORTA DOğU! Gerçekliği­n TAM ORTASı.

9e bizler sararmış KITAP SAYFALARıN­DA YAşAYAN IDEOLOJIK DEDELERINI­Z gibi FOTOSEN TEZLE beslenmiyo­ruz.

melih.altinok@sabah.com.tr SMS: MA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 Faks: (0212) 354 36 19

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye